Film

Skribent

MovieZine

14 mars 2017 | 15:50

Yohio och Nova Miller gör de svenska rösterna i ”Your Name”

I april går den japanska animesuccén upp på bio i Sverige.
”Your Name” har hyllats av kritiker världen över och legat etta på biotoppen i Japan i över 10 veckor. Den är den näst mest framgångsrika filmen någonsin i Japan efter ”Spirited Away”. Utanför Japan är det den största animesuccén någonsin. 

I vår får den äntligen premiär på svenska biografer. ”Your Name” kommer att distribueras i originalversion samt med svenskt tal. De svenska rösterna för huvudkaraktärerna Taki och Mitsuha görs av Yohio respektive Nova Miller, skriver TriArt i ett pressmeddelande.Yohio är artisten som tagit såväl Sverige som Japan med storm. Genombrottet kom 2013 när han tävlade i Melodifestivalen. Han har också debuterat som skådespelare i TV-serien ”Jordskott” och gett sin röst åt en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen ”Insidan ut”.Nova Miller är stjärnskottet som upptäcktes som 12-åring, fick ett skivkontrakt som 13-åring och som redan spås en internationell karriär. Hon har uppträtt på flertalet svenska tv-shower och har också varit med på Disney Channel. 

”Your Name” är ett sci-fi-drama som handlar om Taki från Tokyo som drabbas av intensiva drömmar som tar honom till en okänd plats och in i en främmande kropp. Under korta sekvenser ser han världen genom ögonen på småstadstjejen Mitsuha som i sin tur förflyttas in i Takis kropp. Genom drömmarna börjar de umgås och förälskar sig i varandra. Sakta men säkert inser de också att deras upplevelser triggas av en stundande apokalyptisk katastrof.

”Your Name” får premiär på svenska biografer den 12 april.
| 14 mars 2017 15:50 |