Serie

Skribent

Viktor Jerner

25 juli 2016 | 01:00

X-Men kommer till tv i den sköna första trailern till "Legion"

Skaparen bakom "Fargo" tar sig an berättelsen om professor Xaviers kraftfulla son.
Efter Marvels lyckade samarbeten med streamingjätten Netflix ("Daredevil", "Jessica Jones") utvidgar de nu ytterligare sin tv-lineup, den här gången tillsammans med den amerikanska kanalen FX. Noah Hawley (skaparen bakom fantastiska "Fargo") har nämligen tagit sig an serien "Legion", vars titel syftar på den mäktiga mutanten David Hallers alter ego.

Titelrollen görs av skickliga Dan Stevens som vi tidigare har sett i exempelvis "The Guest" och "Downton Abbey", och här får han verkligen en utmaning av rang då Haller är kraftigt mentalt instabil och excentrisk. Hans diagnos är schizofreni, men när han möter en mystisk kvinnlig psykpatient (Rachel Keller) inser han att sanningen är långt mycket mer komplicerad än så. Faktumet att han är Charles Xaviers son lär nog ha en del att göra med det.

Kolla in den första trailern som släpptes i samband med San Diego ComicCon: 


Det första som slår mig här är hur oerhört snyggt och lekfullt det här verkar vara, varje sekvens känns annorlunda och minnesvärd. Sen är det också härligt att tydligt känna av Hawleys distinkta och förhöjda berättarstil, en stil som verkar fungera väldigt bra ihop med den här typen av skruvad "mindfuck"-serie. Mitt förtroende för de inblandade är starkt och förväntningarna är riktigt höga, trots att jag känner mig mätt på X-Men och deras värld.

"Legion" dyker upp på svenska FOX i början av 2017. 

Vad tror ni om det här? 
| 25 juli 2016 01:00 |