Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2019 | 15:00

Woody Allens "A Rainy Day in New York" släpps i Europa

Det har stormat rejält kring regissören, och hans senaste film lades på is. Men nu ljusnar det för alla fans som väntat.
Amazon Studios stoppade den amerikanska biopremiären. Men Woody Allens senaste film kommer iallafall att släppas i Europa, skriver The Wrap.

Italien var först ut. Nu står det klart att även Tyskland, Österrike, Belgien, Frankrike, Holland och Ryssland kommer att visa filmen. Den går även upp i Japan, Sydkorea och Sydamerika. Än så länge vet vi inte om någon svensk distributör har plockat upp den.

"A Rainy Day in New York" följer ett ungt par som anländer till ett regnigt New York, och får vara med om oförutsedda äventyr. Elle Fanning och Timothée Chalamet spelar huvudrollerna och backas upp av Rebecca Hall, Selena Gomez, Jude Law och Suki Waterhouse. Flera av skådespelarna har valt att skänka sina löner från filmen till välgörande ändamål och till TimesUp-rörelsen.

Allen blev omskriven när gamla anklagelser om sextrakasserier kom upp igen efter MeToo-vågen. Han har anklagats för ha rört vid sin då sjuåriga dotter Dylan Farrow på ett olämpligt sätt, men inga bevis har hittats. Amazon valde att säga upp sitt kontrakt med filmskaparen och han har sedan dess svårt att anlita skådespelare till sina kommande projekt.
| 10 maj 2019 15:00 |