Film

Skribent

MovieZine

7 februari 2019 | 19:15

Woody Allen stämmer Amazon på 68 miljoner dollar

Filmskaparen säger att studion inte hade rätt att bryta ett avtal på fyra långfilmer.
Woody Allen och Amazon Studios hade ett avtal på fyra nya långfilmer efter samarbetet på "Wonder Wheel". Men efter MeToo-vågen med anklagelser mot filmskaparen vill studion inte längre ha med honom att göra.

Filmen ”A Rainy Day in New York” är redan färdiginspelad men ligger på hyllan, och de tre planerade filmerna kommer inte produceras av Amazon. Allen svarar med att stämma studion på 68 miljoner dollar, skriver Variety.

Anklagelserna mot Woody Allen kommer från hans egna dotter, Dylan Farrow, som länge har påstått sig ha blivit sexuellt antastad som barn. Allen förnekar allt. Enligt stämningsansökan hade Amazon Studios ingen rätt att dra sig ur avtalet:

”Amazon försöker ursäkta sig med att referera till en 25 år gammal, grundlös anklagelse mot Mr. Allen, men den anklagelsen var redan känd för Amazon och för allmänheten sedan innan de skrev fyra avtal.”

”A Rainy Day in New York” är en dramakomedi med bland andra Timothée Chalamet, Selena Gomez och Elle Fanning i rollistan. I nuläget är det inte klart om filmen överhuvudtaget kommer släppas.
| 7 februari 2019 19:15 |