Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 augusti 2020 | 22:20

Will Smiths "The Fresh Prince of Bel-Air" blir ny dramaserie

Den populära sitcomen som banade vägen för Will Smiths framgångsrika skådespelarkarriär kommer att få en reboot, med Smith själv involverad som producent.
Variety har bekräftat en gång för alla att vi kommer att få en reboot av den populära serien "The Fresh Prince of Bel-Air", som rullade på tv med Will Smith i huvudrollen under den första halvan av 90-talet. Men den här gången överger man sitcomformatet för drama - med timmeslånga avsnitt.
 
Serien kommer att baseras på Morgan Coopers virala trailer från ifjol, som gav oss en försmak på hur den alternativa serien "Bel-Air" hade kunnat se ut som dramaserie. Smith kommenterade då själv klippet med "det här är första gången jag har hört en Fresh Prince-idé som har varit fantastisk" och nu får Cooper alltså chansen att förverkliga sin version av serien. 
 
 
Cooper kommer att skriva avsnitten tillsammans med Chris Collins, som även kommer att vara seriens showrunner. Smith, Quincy Jones, Benny Medina och originalseriens skapare Andy och Susan Borowitz är alla med som producenter av den nya serien.
 
Det är ännu ingen distributör som har plockat upp rättigheterna till den nya serien, men man ska bland annat redan ha hört av sig till HBO Max som för närvarande visar originalserien i USA. Det är i nuläget även oklart när den nya serien förväntas vara klar och huruvida någon av skådespelarna i originalserien eller i Coopers virala trailer kommer att knipa några roller i den. 
 

Läs också: HBO Max har nu lanserats i USA - vad betyder det för oss i Sverige?

 
Är du sugen på att se "The Fresh Prince of Bel-Air" som dramaserie? Kommentera gärna nedan!
| 11 augusti 2020 22:20 |