Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2021 | 23:35

Will Smith avslöjar vem som blir nya "The Fresh Prince of Bel-Air"

Skådespelaren Jabari Banks kommer att ta över Will Smiths gamla roll i rebooten av "The Fresh Prince of Bel-Air" hos Peacock.
Vi har tidigare rapporterat om att den amerikanska streamingtjänsten Peacock, som lanseras i Sverige under 2022, har beställt två säsonger av tv-serien "Bel-Air". Serien är en officiell reboot av den hyllade sitcom-serien "The Fresh Prince of Bel-Air" i vilken Will Smith slog igenom under början av 1990-talet.
 
Den nya serien kommer att berätta mer eller mindre samma historia, fast den här gången i ett nutida USA och som en dramaserie med timmeslånga avsnitt. Handlingen kommer att kretsa kring karaktären Will från West Philadelphia, som hamnar i trubbel och skickas iväg för att bo med sina rika släktingar i Bel-Air. 
 
I ett nytt klipp (nedan) från Peacock kan vi nu se hur Will Smith fick berätta för Jabari Banks, att det är han som kommer att få axla huvudrollen i den nya serien. Banks (vars karaktär i serien kommer att flytta in hos familjen Banks) har inte dykt upp i några andra filmer eller tv-serier, men bor enligt Variety i West Philadelphia och är en musiker och basketspelare... vilket onekligen räckte som förberedelser för Will Smith själv, för drygt 30 år sedan när originalserien hade premiär.
 
 
Hela reboot-projektet startades efter att regissören och manusförfattaren Morgan Cooper släppte en fejktrailer, för en drama-version av "The Fresh Prince of Bel-Air". Efter att klippet fick viral spridning och slutligen nådde fram till Will Smith... så visade det sig att han älskade idén och ställde upp som producent, vilket givetvis fick Peacock att hosta upp en beställning på två fulla säsonger ganska kvickt.
 
Det är fortfarande oklart när exakt vi kan förvänta oss att få ta del av den första säsongen av "Bel-Air", men med Banks klar för huvudrollen så är det nog inte helt omöjligt med en premiär redan under 2022.
 

Läs också: Här är den virala fejk-trailern till nya "The Fresh Prince of Bel-Air"

 
Är du sugen på att ge "Bel-Air" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 31 augusti 2021 23:35 |