Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 mars 2019 | 10:00

Här är den virala fejk-trailern till nya "The Fresh Prince of Bel-Air"

Nästan 2,5 miljoner människor hunnit titta på den ambitiösa trailern till en modern tagning av Will Smiths klassiska sitcom "The Fresh Prince of Bel-Air".
Will Smith är idag en av världens mest kända skådespelare och radar upp filmprojekt efter filmprojekt, snart som Anden i nya "Aladdin". Han inledde däremot sin karriär som rappare och fick genom det chansen att axla huvudrollen i tv-serien "The Fresh Prince of Bel-Air", en sitcom som räknas till en av genrens bästa någonsin.
 
I de reboot och remake-tider som vi nu lever i, har det länge spekulerats kring huruvida en ny version av den klassiska sitcomen skulle kunna komma tillbaka - och i så fall på vilket sätt. Smith har själv skämtat att han nu är gammal nog att spela morbror Philip Banks, som i originalet spelades av James Avery (som sedan 2013 tyvärr inte finns med oss längre), även fast det är högst osannolikt att det någonsin kommer att hända.
 
 
Filmfotografen Morgan Cooper var ett stort fan av originalserien under 90-talet och beslutade sig för att spela in en fejk-trailer för hur "The Fresh Prince of Bel-Air" hade kunnat se ut 2019 - om det var en mörkare indiefilm. Under sex månaders tid, på lediga helger och eftermiddagar, spelades trailern till "Bel-Air (2019)" in med Cooper som manusförfattare, regissör och (givetvis) filmfotograf.
 
För en vecka sedan släpptes trailern, som nu har letat sig ut på de flesta film och tv-sajter runt om i världen, med nästan 2,5 miljoner visningar hittills. Inte nog med det, kommentarerna är övergripande positiva och nu är det väl bara frågan om hur lång tid det tar innan någon från originalserien inser att det här faktiskt är en riktigt bra idé - och låter Cooper spela in en långfilmsversion av sin vision.
 
 
Det råder ingen tvekan om att Cooper har lyckats klippa ihop en riktigt grym filmtrailer. För egen del så tror jag att det hade kunnat bli minst lika lyckat som en mörkare tv-serie hos FX i USA. Men det var inte förrän jag såg trailern här ovan som jag förstod att "The O.C.", som rullade på tv mellan 2003-2007, måste ha varit ordentligt inspirerad av "The Fresh Prince of Bel-Air". 
 
Vad tycker du om trailern? Hade du velat se en långfilmsversion av "Bel-Air" - eller räcker det med originalserien? Kommentera gärna nedan!
| 17 mars 2019 10:00 |