Serie

Skribent

Alexander Svensson

5 oktober 2023 | 18:30

"The Wheel of Time" tvingades skriva om hela säsong 2

När en av huvudrollsinnehavarna lämnade serien under Coronapandemin blev det långgående konsekvenser för fantasyseriens andra säsong.
Säsong nummer två av Amazons “The Wheel of Time” avslutas imorgon fredag, men säsongen kunde ha blivit helt annorlunda. I en intervju med Screen Rant avslöjar showrunnern Rafe Judkins att seriens andra säsong skrevs om helt efter att Barney Harris, som spelar Mat Cauthon, oväntat lämnade serien under den första säsongen.
 
- Det blev en fullständig omskrivning av hela säsongen. Berättelsen vi ville berätta i säsong 2 var att “Mat är en hjälte som inte tror att han är en hjälte” och jag hade älskat att berätta storyn om de tre killarna på jakt efter Valeres horn, men vi fick inte berätta den storyn. Eftersom vi inte kunde berätta den storyn så ville vi istället satsa helt på att visa de fem ungdomarna från Emonds Field vara skiljda från varandra för första gången.
 
I boken “The Great Hunt” som säsong 2 av “The Wheel of Time” till stor del baseras på så letar Rand, Mat och Perrin tillsammans efter det legendariska Valeres horn. Det faktum att Barney Harris lämnade serien under den första säsongen satte dock käppar i hjulet för den planen, då Mat tvingades lämnas utanför den första säsongens två sista avsnitt och därmed inte befann sig på samma plats som de andra karaktärerna rent geografiskt.
 
I säsong 2 av “The Wheel of Time” spelas Mat av Donal Finn, som i en intervju med MovieZine pratat lite om hur det var att ta över rollen. Hur hans resa i säsong 2 slutar kan man se i morgondagens säsongsavslutning, där hjältarna ställs mot bland andra Fares Fares i rollen som ärkeskurken Ishamael. En tredje säsong är redan bekräftad och under produktion.
| 5 oktober 2023 18:30 |