RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2019 | 08:45

Warner Bros sägs redan jobba på "Joker 2"

Behöver Todd Phillips nattsvarta drama verkligen en uppföljare?
Det är synd och skam att Hollywoodfabriken inte kan låta en perfekt film bara vila. "Joker" gör succé på biografer världen runt, och medan Warner Bros räknar alla pengar som trillar in, sägs de skissa på en uppföljare.

Enligt "säkra källor" till sajten We Got This Covered finns det redan planer för "Joker 2" hos studion. Filmen kan utspela sig flera år senare och följa Jokers kriminella framfart i Gotham City - lite mer av den "klassiska" Joker-skildringen, låter det som.

Vi har alltså på bara 5-6 veckor gått från "ingen plan för en uppföljare" (regissör Todd Phillips egna ord), till "tvåan är under tidig utveckling hos Warner Bros". Jag antar att 745 miljoner dollar i intäkter får vem som helst att tänka om.
 
 
 
Men - varför? "Joker" är så gott som perfekt som en fristående, mörk, alternativ origin story till DC:s kanske mest ikoniska serietidningsskurk. En film som överbryggar både superhjältegenren och indiedramat, på ett sätt som fått både kritiker och publik att jubla. En succé som går hem i nästan alla läger.

Det spännande är hur filmen skildrar ett mentalt sammanbrott, en mans totala förfall, inte en gangsterkungs uppgång. Den behövs inte utforskas vidare, eller flätas samman med Robert Pattinsons kommande version av Batman, för det riskerar att förstöra lite av filmens magi.
 
Diskutera "Joker" med spoilers i MovieZines forum

"Joker" är ett alternativt "what if"-scenario som lätt kan kännas urmjölkat med en uppföljare, om nu planen är att placera honom djupare in i DC:s universum. Jag har iallafall svårt att tänka mig hur Todd Phillips och Joaquin Phoenix skulle kunna fortsätta på historien, och varför de ens skulle vilja göra det. Speciellt med tanke på filmens slut som väcker frågor kring vad som överhuvudtaget var verkligt.

Vad tycker ni? Är det befogat med en "Joker 2"?
| 24 oktober 2019 08:45 |