Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2019 | 09:00

Nej, det blir (antagligen) ingen uppföljare till "Joker"

Regissören Todd Phillips hävdar att han blev felciterad.
Efter festivalvisningarna i Venedig och Toronto har "Joker" blivit en av höstens hetast efterlängtade titlar. Joaquin Phoenix iklär sig rollen som Gotham Citys skurk i en kuslig ny skildring av den ikoniske karaktären.

För ett par veckor sedan spreds nyheten om att en uppföljare till "Joker" kunde bli aktuell, om publiken ville se mer och om Joaquin Phoenix var på. Men nu hävdar regissören Todd Phillips att detta är ett "irriterande" misstag.

- Vi har ingen plan för en uppföljare, sade Phillips efter en visning i Los Angeles.

- Mitt citat var "jag gör vad som helst som Joaquin vill göra", och det stämmer. Men filmen är inte gjord för en uppföljare. Vi har alltid pitchat det som en film, och det är allt.

Regissören säger att "Joker" är menad som en fristående film, och inte en del av DC:s filmiska universum. Vilket bara låter vettigt i en era av uppföljare och spinoffs, men vi får hoppas att Warner Bros och DC inte blir för giriga när/om "Joker" blir en biosuccé.
 
 
Todd Phillips "Joker" är en ny och egen tolkning av karaktärens ursprung, och berättar om en misslyckad komiker som lider av mentala problem. Det är en av filmhöstens starkaste filmer, om inte årets, och Phoenix och Phillips bjuder på en magisk och omskakande upplevelse. Detta får ni se själva på bio den 4 oktober.
 

Läs MovieZines recension av "Joker" här...

| 17 september 2019 09:00 |