Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 augusti 2019 | 08:35

Todd Phillips sugen på "Joker"-uppföljare

Lugna dig, karl, första filmen har inte släppts ännu.
Höstens DC-drama "Joker" med Joaquin Phoenix är en av våra mest efterlängtade filmer just nu. Men som vanligt i serietidningsvärlden har snacket om uppföljare redan börjat.

Regissören Todd Phillips ("Baksmällan") pratar med Total Film om sitt samarbete med Phoenix, och att han utan tvekan skulle filma "Joker 2" om studion och publiken vill se mer:

- Jag skulle göra vad som helst med Joaquin, när som helst. Det finns ingen som han. Om han ställer upp, och publiken kommer och ser filmen, och Warners kommer till oss och frågar: "Hörni, om ni kan komma på något..." Jag har en känsla av att han och jag skulle komma på något rätt coolt.

Det är inte direkt en bekräftelse på en andra "Joker"-film, men Phillips stänger inte dörren för möjligheten.
 
 
"Joker" blir en slags origin-historia för Gotham Citys mest ökända skurk, och handlar om hur en misslyckad komiker blir kriminell. Det blir en klart annorlunda DC-rulle efter alla spektakulära superhjältefilmer, så frågan är hur denna tas emot av fansen.
 
Kanske kan en framtida Joker-film ställa honom mot Robert Pattinsons Batman?

I rollerna finns också Robert De Niro, Zazie Beetz ("Deadpool 2"), Bill Camp ("Mindhunter") och Marc Maron ("GLOW"). "Joker" får svensk premiär i oktober.
| 21 augusti 2019 08:35 |