Film

Skribent

Mats Karlsson

20 oktober 2019 | 10:30

Jared Leto försökte stoppa "Joker"

"Ni måste stoppa det här".
"Joker" med Joaquin Phoenix har blivit en riktig kassako (i skrivande stund 619 miljoner dollar på intäktskontot) för studion Warner Bros, men det är inte alla som har omfamnat filmen. Jared Leto som gestaltade samma karaktär i David Ayers "Suicide Squad" gick till och med så långt att han försökte stoppa filmen, skriver THR.
 
När Leto fick reda på filmplanerna tog han upp det med sina agenter, med ambitionen att få Warner Bros att skrota Todd Phillips projekt. Skådespelaren hade uppfattat att han hade blivit lovad en egen film om Jokern, men till hans förvåning valde studion att ge grönt ljus åt Phillips film istället. Det ironiska med det var att Warner Bros satte en så pass låg budget för att Phillips skulle bli avskräckt och överge projektet.
 
Letos besvikelse började redan med "Suicide Squad", där mycket av hans scener som Jokern blev bortklippta. Hans uppfattning och övertygelse var att han skulle ha en betydligt större roll i filmen.
 
Enligt branschtidningens källor ansåg Leto att hans dåvarande agenter skulle ha kämpat hårdare för sin egen "Joker"-film. Han hade bett hans agenter att ta död på konkurrentens film, då han ansåg att han hade inte blivit behandlad som en Oscarsvinnare ("Dallas Buyers Club"). Leto valde senare att byta agentbyrå.
 
Kan vi förvänta oss att Jared Leto återvänder som Jokern? Så här svarar en källa:
 
- Hur kan man spela den Joker man har tagit fram efter Phonix tolkning? Det här har mer eller mindre dödat Letos Joker-chanser.
 
| 20 oktober 2019 10:30 |