Skribent

Alexander Svensson

18 december 2023 | 12:30

Supernörden Henry Cavill byter fantasyböcker mot krigsspel - men i vilket format?

Henry Cavill kommer att producera det "Warhammer 40k"-projekt som blir resultatet av ett färskt avtal mellan Amazon och Games Workshop.
För ungefär ett år sedan kunde vi rapportera att “Man of Steel” och “The Witcher”-skådisen Henry Cavill arbetar på att ta figurspelet “Warhammer 40,000” (ofta förkortat till 40k) till våra skärmar ihop med Amazon. Nu har Games Workshop, företaget som ligger bakom “Warhammer”, släppt en uppdatering.
 
Games Workshop har nu kommit helt överens med Amazon om ett avtal, vilket innebär att arbetet på att göra film och tv av “Warhammer” officiellt kan börja. Henry Cavill är ombord som exekutiv producent, och man jobbar på att samla ihop en grupp manusförfattare som är både skickliga på sitt jobb och har en passion för “Warhammer”. Förhoppningsvis (och sannolikt) så får Cavill även skådespela i "Warhammer"-projektet, men riktigt så långt verkar man inte ha kommit.
 
Henry Cavill som Geralt i "The Witcher", en roll han nu lämnat över till Liam Hemsworth.
 
Än så länge verkar det vara oklart exakt vilken form “Warhammer 40,000”-projektet ska ha, och huruvida det blir en film eller tv-serie är inte bestämt. “Warhammer”-universumet har dock definitivt utrymme för en mängd berättelser, så, beroende på hur stort intresset är så finns det närmast obegränsade möjligheter för både filmer och serier.
 
“Warhammer 40,000” utspelar sig i en dyster framtid där människan upprättat ett rymdbaserat imperium och befinner sig i konstant krig med diverse dryga rymdvarelser. Utöver det ursprungliga figurspelet så har “Warhammer 40,000” också blivit inspiration för böcker och tv-spel.
 
Är du taggad på "Warhammer 40,000? Ser du helst en film eller serie? Och vilken karaktär borde Henry Cavill spela?
| 18 december 2023 12:30 |