Serie

Skribent

Tobias Andersson

19 december 2022 | 12:00

Henry Cavill bekräftar ett ”Warhammer Universe”

Det ser ut att bli storslagna planer för Henry Cavill när han sätter tänderna i ”Warhammer 40,000”-serien.
Efter beskedet att Henry Cavill blev tvungen att hänga av sig stålmannen-kappan så tog det inte lång tid innan han hittade ett nytt jobb – nämligen både som skådespelare och producent för Amazons kommande tv-serie ”Warhammer 40,000”. Baserad på det populära figurspelet.
 
Över helgen tog han till Instagram för att berätta mer om ”Warhammer”-projektet och vad det innebär. Det verkar bli något storslaget, enligt honom. I ett inlägg beskriver Henry att han har drömt om att göra ett ”Warhammer”-projekt i över 30 år, och med sin långa erfarenhet inom filmbranschen känner han att han har ”kunskapen och erfarenheten att ge liv åt ett Warhammer Cinematic Universe.” Kolla in hela hans inlägg nedan.
 
Det verkar alltså finnas potential att det Cavill-producerade ”Warhammer”-projektet blir en stor berättelse som sträcker sig över flera tv-serier och långfilmer.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Henry Cavill (@henrycavill)

 

Vad är ”Warhammer”, och varför 40,000?

 
Är du inte invigd i ”Warhammers” universum, ännu? Kortfattat är det ett strategispel som spelas på bräda med små figurer där spelarna bygger upp sina egna arméer och fightas mot andra fraktioner. Temat är väldigt satiriskt och utspelar sig år 40,000 efter Kristus, vilket tydligen är en mycket mörk tidsålder. Därav titelns ansenliga nummer.
 
Ännu har det inte kommit någon seriös filmatisering av ”Warhammer”, men nu är det alltså äntligen dags. Med tanke på att ”Warhammer” har funnits i över 30 år och genererat massvis med spel och böcker så lär det inte bli några problem att bygga upp ett stort universum av olika produktioner.
| 19 december 2022 12:00 |