Serie

Skribent

Alexander Kardelo

16 december 2022 | 07:20

Henry Cavill har hittat sin nästa stora fantasyroll

Och nej, han kommer inte tillbaka till "The Witcher".
Skådespelaren Henry Cavills lycka blev kortlivad när han erbjöds av Warner Bros att komma tillbaka som Superman, bara för att få capen bortryckt igen några veckor senare. Inga fler DC-filmer för Cavill (för tillfället), men han behövde iallafall inte gå arbetslös länge.
 
 
Nu står det klart att han får sätta tänderna i en annan potentiellt stor franchise. Figurspelet "Warhammer 40,000" ska bli tv-serie från Amazon med Cavill ombord både som skådis och producent. Han ska tydligen vara en stor Warhammer-nörd, enligt Hollywood Reporter.
 
 

Byter "The Witcher" mot "Warhammer"

 
Warhammer är för den oinsatte ett strategi/krigsspel med miniatyrfigurer som "låter spelarna iscensätta strider mellan olika arméer runtom i universum i en fiktiv framtid, och utspelar sig år 40 000 efter Kristus i en mörk tidsålder där mänskligheten spritt sig till andra planeter" upplyser Wikipedia mig om.
 
Här finns alltså gott om sci-fi, fantasy och övernaturliga monster att hämta för en spektakulär adaption på streamingtjänsten bakom "Sagan om Ringen: Maktens ringar" - Prime Video.
 
En del fans hoppades säkert på att Cavill skulle söka sig tillbaka till Netflix och "The Witcher", rollen han lämnade bara för någon månad sedan - för Supermans skull, möjligen? Men Variety bekräftar att det inte kommer att hända. Liam Hemsworth tar över rollen som Geralt efter säsong 3 (som släpps i sommar).
 

En ny "Witcher"-serie har premiär i jul

 
På självaste juldagen släpps prequel-serien "The Witcher: Blood Origin" på Netflix. Kommer Cavill att dyka upp i ett gästspel? Det vet vi inte, men handlingen utspelar sig till största delen 1200 år tidigare. Michelle Yeoh spelar en av sju huvudkaraktärer som får strida mot ett oövervinnerligt rike. 
 
Miniserien består av fyra avsnitt. Se trailern till "The Witcher: Blood Origin" här:
 
 
Vad tror ni om utsikterna för en Warhammer-serie? Tyck till nedan.
| 16 december 2022 07:20 |