Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2022 | 08:05

Superman blir yngre när DC planerar reboot

Henry Cavill ersätts i huvudrollen när vi ska få följa Clark Kent som ung reporter i Metropolis.
Tråkiga nyheter att vakna upp till i morse: Henry Cavill kommer inte tillbaka i rollen som mannen av stål.
 
DC Studios har under ny ledning bestämt sig för att plantera frön för en helt ny superhjältesaga, och där finns planen för en yngre Superman. Karaktären är av "högsta prioritet" när James Gunn och Peter Safran, DCU:s nya arkitekter, sätter upp en stor tioårsplan:
 
- Superman finns med i våra planer. I början ska vår historia fokusera på en tidigare del av Supermans liv, så karaktären kommer inte spelas av Henry Cavill. Men vi hade just ett riktigt bra möte med Henry och vi är stora fans, och vi pratade om olika spännande möjligheter till samarbete i framtiden.
 
Cavill kan alltså komma tillbaka till DC:s värld i en annan roll. Men den stora frågan är: vem ska ta över som Superman?
 
Variety skriver också att James Gunn (känd för "The Suicoe Squad" och "Guardians of the Galaxy") själv skriver manus till nya Superman-filmen, och har gjort det ett tag. Tanken är att låta publiken följa honom som nykläckt reporter i Metropolis, där han såklart möter kollegan Lois Lane. (Men lugn, det blir inte ännu en origin story, försäkrar Gunn fansen på Twitter.)
 
Reporter Clark Kent och Lois Lane i "Superman Returns" (2006)
 
Många stora DC-nyheter idag - vi har också fått veta att Ben Affleck önskar regissera ett projekt. Han var ett tag aktuell för att regissera sig själv i "The Batman" innan det projektet stöptes om och hamnade i Matt Reeves händer.
 
Mer detaljer om nya DC och deras kommande superhjältefilmer förväntas komma i januari. Håll utkik på vår nyhetssida med allt kring DC.
 
Vem vill ni se ta över rollen som Clark Kent/Superman i kommande filmer?
| 15 december 2022 08:05 |