Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2022 | 07:40

Henry Cavills besked: "Kommer inte tillbaka som Superman"

Dags att lägga manteln på hyllan när DC söker efter en annan skådespelare till rollen.
Så sent som i oktober såg vi Henry Cavill upprepa rollen som Superman i ett gästspel i "Black Adam", fem år efter hans förra film "Justice League". Fansen jublade, och samma månad kom skådespelaren med det glada beskedet att fler projekt var på gång.
 
Men det var då, det. Bara dagar senare tog James Gunn och Peter Safran över DC Studios, med tanken att styra om riktningen för de kommande årens superhjältefilmer. Och där finns ingen plats åt Cavill som Superman.
 
Nu tvingas han att lämna rollen - för gott. Skådespelaren delar med sig av den tråkiga nyheten via Instagram:
 
"Jag kommer inte tillbaka som Superman trots allt. Studion bad mig offentliggöra min comeback i oktober, innan de anlitade mig, så det här är inte lätt, men sånt är livet. Jag respekterar det. James och Peter ska bygga ett universum, och jag önskar dem all lycka till."
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Henry Cavill (@henrycavill)

 
Det måste kännas surt för Cavill, som har hittat en stor fanskara under alla sina år med karaktären. Han spelade Superman först i "Man of Steel" (2013) och återvände för "Batman v Superman" (2016) och "Justice League" (2017). Under hösten hoppade han av "The Witcher" (av missnöje med fantasy-seriens manus, sägs det) och står nu alltså plötsligt utan egen franchise. Enligt Variety kan han dock komma tillbaka i DC:s värld i en annan roll.
 
Men Superman fortsätter vara "högsta prioritet" för James Gunn och DC, och planen är att nästa film om hjälten ska följa honom i hans unga år.
| 15 december 2022 07:40 |