EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

27 juli 2014 | 20:00

Vin Diesel brinner för sina 82 miljoner fans

Berättar för MovieZine att fansen fick honom att ta en roll i "Guardians of the Galaxy".
För två veckor sedan avslutades inspelningen av "Fast & Furious 7". Filmen skulle ha kommit i år, men Paul Walkers död i en bilolycka satte stopp för det.

- Som du vet, tog inspelningen längre tid än beräknat, säger Diesel när MovieZine möter honom i London i samband med premiären på "Guardians of the Galaxy". Mer vill han inte säga om Walker, då ­ ämnet är fortfarande känsligt.

Däremot ägnar han halva intervjutiden till att tala om sociala medier och om hur han sliter med att ge sina 82 miljoner (!) fans någonting att se och lyssna på. När han kommer in intervjurummet på Corinthia Hotel har han sin laptop i handen, tar några danssteg och sjunker suckande ner i stolen.

- Vad ska jag lägga ut? Kan du hjälpa mig? Ska vi ta topless-bilder på oss runt bordet och lägga ut?

- Det är viktigt att lägga ut och säga det som är rätt. Jag känner ett stort ansvar. Har man mängder med fans påverkar man hur de känner sig. Man kan få dom att må bra. Det är viktigt, så jag ägnar massor med tid åt detta. Jag kan sitta i sex-sju timmar och fundera.

- Och det var inte minst alla fans på sociala media som gjorde att jag tog rollen som Groot i "Guardians of the Galaxy". Jag fick mängder med tips om att jag borde vara med i en Marvelfilm, och det gjorde att jag till sist bokade ett möte med Kevin Feige och vi satt i två timmar och jämförde anteckningar. Och efter förra årets Comic-Con blev jag erbjuden att spela ett träd med ett ordförråd på tre ord. Det var omöjligt att tacka nej.

Diesel säger alltid vad han tycker och säger att detta ibland går tvärs emot Marvels önskningar.

- De tycker om att ha kontroll, och de är inte vana vid att någon är så uppriktig som jag är. Men fansen är viktigast för mig. De senaste fem åren har alla mina beslut om roller kommit från att jag har lyssnat på fansen.

"Guardians of the Galaxy" får premiär 1 augusti.

Gunnar Rehlin
| 27 juli 2014 20:00 |