KLIPP

Skribent

Viktor Jerner

13 oktober 2015 | 14:00

Vilken inkarnation av James Bond har dödat flest på vita duken?

Connery, Moore, Lazenby, Dalton, Brosnan och Craig. Vem sänkte flest skurkar under sin tid som James  Bond?
Av de sex skådespelare som axlat rollen som MI6-agenten James Bond har vi alla en favorit. Vissa tycker att Sean Connerys premiärgestaltning inte har överträffats, andra gillar Roger Moores fullständigt problemfria och lättsamma Bond, och en del tycker att Daniel Craigs mer mänskliga och plågade porträttering är att föredra. Jag räknar mig själv till det sistnämnda laget, men kan även tycka att Timothy Daltons korta men intensiva insats underskattas grovt av många. 

Oavsett vem man personligen gillar mest så kan man se det lite som en intern tävling mellan dessa sex Bond-versioner när det gäller vem som har fimpat flest skurkar på vita duken. Gick Connery ut så pass hårt att ingen har kunnat toppa hans siffra, eller är det den moderna Craig som vinner med sina tre filmer? Eller kanske var "I hennes majestäts hemliga tjänst" en så pass massiv massaker att George Lazenby vinner trots att han bara hade en ynka film på sig?

Auralnauts tar de reda på det genom att klippa ihop en episk - nästan 40 minuter lång - video med varje dödsfall som karaktären James Bond orsakat på vita duken, från 1962 års "Agent 007 med rätt att döda" till 2012 års "Skyfall". Dessa arma krakar som hamnar i Bonds väg möter sitt slut på mängder av olika sätt, och man kan inte annat än att reflektera lite över förhållandet mellan karaktärerna. Är det kanske Bond själv som är skurken snarare än reko filantroper som Blofeld och Auric Goldfinger som bara försöker sätta stopp för hans brutala mayhem? 

Reglerna är som följer:

1. Pistoler, vassa föremål och projektiler resulterar alltid i dödsfall, om inte motsatsen visas.
2. Explosioner som är nära offren resulterar alltid i dödsfall, om inte motsatsen visas.
3. Även indirekta dödsfall som är ett resultat av JCVD's handlingar räknas.
4. Dödsfallen måste visas.
5. Dödsfall som sker i drömsekvenser, fantasier eller filmer i filmen räknas. 
6. Om en karaktär dödas fler än en gång räknas varje gång. 
7. Om man hör en karaktär bryta nacken, då räknas det också. 

Kolla in videon nedan!


Tycker du att det är en värdig vinnare? Vilken är din favorit bland Bond-skådespelarna? 
| 13 oktober 2015 14:00 |