Film

Skribent

Jonna Vanhatalo

6 september 2022 | 14:10

Venedig 2022: Det stormar kring "Don't Worry Darling"

Rykten om bråk och sura miner tog fokus från festligheterna. Jonna Vanhatalo rapporterar från filmfestivalen i Venedig.
En av Venedig-festivalens stora dragplåster i år var Olivia Wildes ”Don't Worry Darling”. Förutom henne själv, kan vi se hennes pojkvän, tillika artisten Harry Styles och Florence Pugh i huvudrollerna. Det har varit mycket stök kring produktionen, men lyckligtvis syns det inte på det färdiga resultatet!
 
Redan innan festivalen drog igång var filmen i blåsväder. Olivia Wilde gick ut i medierna och bekräftade att Shia LaBeouf fått sparken, eftersom hon ”ville skapa en trygg och säker inspelning”. Rollen gick som bekant sedermera till Styles.
 
Från galapremiären av "Don't Worry Darling" i Venedig. Foto: Warner Bros
 
Igår under presskonferensen på filmfestivalen i Venedig var inte Florence Pugh närvarande. Hon tog avstånd från all press kring filmen, för att endast närvara på röda mattan under filmens världspremiär. Detta skapade genast spekulationer om spänningen mellan filmens regissör och skådespelerskan. Under presskonferensen kunde viss frustration anas i luften, när frågor om dålig stämning och LaBeouf ställdes.
 
- Florence är en naturbegåvning, svarade till sist Wilde på en fråga om hur det var att arbeta med Pugh.
 
Och för att ”rensa luften” och få ett stopp på ryktena om osämja, sa hon:
 
- Vi är oerhört tacksamma för att hon kan närvara ikväll, trots att hon har fullt upp med Dune-inspelningen. Som regissör vet jag hur jobbigt det är att missa en inspelningsdag med en skådespelare, så jag är väldigt tacksam för henne, och att Denis (Villeneuve), kunde hjälpa oss med detta. Ikväll ska vi fira Florences arbete, och jag kan inte med ord beskriva hur hedrad jag är över att ha henne i huvudrollen. Hon är helt fantastisk.
 
 
När stjärnorna anlände till röda mattan på kvällen, kom alla var för sig. Filmen blev väl mottagen och publiken spontanapplåderade under flera av scenerna. När eftertexterna rullade blev det stående ovationer i flera minuter, och de skulle säkert fortsatt längre om inte Pugh plötsligt, tre minuter in i applåderna, valde att lämna salongen. Varpå resten av casten följde henne ut, för att därefter åter kliva in i separata bilar.
 
"Don't Worry Darling" är Wildes andra film som regissör efter hennes genombrott "Booksmart", och får svensk biopremiär den 23:e september.
| 6 september 2022 14:10 |