Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 augusti 2016 | 15:00

Vem spelar Ezra Miller i ”Fantastiska vidunder”?

Nu vet vi mer om ”The Flash”-skådisens mystiska roll. Se den första bilden på Credence Barebone.
I den stjärnspäckade rollistan i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” är det lätt att förbise att begåvade Ezra Miller har en roll i filmen. Hans karaktär har inte synts till i några trailers, och än har det har varit tyst kring hans roll i J.K. Rowlings "Harry Potter"-prequel.

Entertainment Weekly berättar äntligen mer:

Karaktären heter Credence Barebone, och är adoptivson till Mary Lou Barebone (Samantha Morton) där han växt upp under strikta regler. Han beskrivs som en skygg och tillbakadragen typ, och mycket mer bräcklig än hans två systrar. Hans mor är en radikal magi-motståndare som vill avslöja och utrota alla trollkarlar och häxor.

Credences ensamhet gör honom till ett lätt byte för den manipulativa Percival Graves (Colin Farrell) som tar honom under sina vingar. Graves är en högt uppsatt auror inom den amerikanska magivärlden, och naturligtvis Mary Lous fiende nummer ett. Han lär använda Credence för att stoppa hennes planer på ”ett nytt Salem”.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- Allt är topphemligt, CIA-nivå. Om jag berättar något så svär jag att en prickskytt står redo på taket för att skjuta mig, säger Ezra Miller till EW.com.

- Jag fick två små bitar info när jag skulle provspela, och jag gick in som en galning, och talade som en person som jag inte visste något om. Men det var roligt, i slutändan blev mycket så som jag hade föreställt mig. Att få rollen var absolut lycka. Jag dansade smått epileptiskt på gatorna i New York, folk måste ha trott att jag var galen.


Vi ser också Eddie Redmayne, Katherine Waterson, Jon Voight, Ron Perlman och Dan Fogler i filmen som kommer på bio 16 november 2016. Och redan nu står det klart att uppföljaren till ”Fantastiska vidunder” får premiär exakt två år senare.
| 11 augusti 2016 15:00 |