Film

Skribent

Fabian Nordlander

18 mars 2015 | 13:00

Vem är vem i "Suicide Squad"?

Lär känna Rick Flag, Deadshot och Harley Quinn - här är MovieZines snabbguide till David Ayers "Suicide Squad".
Om drygt ett år släpper Warner Bros/DC Comics sin "Suicide Squad"-film. Vi vet fortfarande väldigt lite om vad filmen kommer bli. Men så länge tänkte vi kasta oss in i det lilla vi vet, karaktärerna. Vilka är de och vad är deras plats i "Suicide Squad"? 

Amanda Waller (Viola Davis)
Namn: Amanda Blake Waller

Bakgrund: Är en stor spindel i nätet hos Dc Comics. Hon flyr förorterna som ung efter att hennes barn och man mördas. Hon doktorerar sedan i statsvetenskap och blir rådgivare i USAs kongress. Hon sätter ihop Suicide Squad och dess medlemmar och agerar som ledare. 

Roll: I filmen ser det ut som hon kommer agera liknande som i serierna. Hon är densom leder och organiserar teamet, samt sitter på knappen till sprängladdningen i medlemmarnas huvud.

Joker (Jared Leto)
Namn: Okänt

Bakgrund: Lika okänt som hans riktiga namn är Jokerns bakgrund. En poplär teori är att en misslyckad och desperat komiker blev påtvingad identiteten som brottslingen Red Hood (en identitet olika brottslingar burit). Men i en fight med Batman blev han av misstag släppt i syra som deformerade hans utseende och psyke.

Roll: Jokern är vanligtvis inte en medlem i Suicide Squad. Men han har en stark koppling till Harley Quinn. Stor chans är att han får en mindre biroll som ska fungera som en katalysator för Harley.

Rick Flag (Joel Kinnaman)
Namn: Rick Flag Jr.

Bakgrund: Ersätter sin far som deltog i den tidigaste versionen av Suicide Squad. Sonen är nu är en soldat som motvilligt jobbar med de kriminella medlemmarna i teamet. Han har inga krafter och är bara mänsklig, men han är otroligt skicklig i stridskonst och är på toppen av mänsklig fysisk kapacitet. En supersoldat.

Roll: Rick kommer nog som i serierna agera som en ledare och strateg. Han är oftast trogen till Waller och kommer vara hennes representant på fältet. Han kommer vara kontrasten till alla superskurkar och försöka vara klistret som håller ihop gruppen.

Deadshot (Will Smith)
Namn: Floyd Lawton

Bakgrund: Floyd börjar som ännu en rik brottsbekämpare i Gotham, fast med pistoler. Men när Batman avslöjar hans riktiga plan som ska underkasta staden, byter Floyd identiteten till lönnmördaren Deadshot som aldrig missar sitt mål och dödar vem som helst för ett bra pris.

Roll: Deadshot är den mer pragmatiske i gruppen som aldrig tvivlar på att ta ut ettmål, därav en väldigt viktig medlem. Han kommer fungera som den som kanske inte alltid är den lydige, men som alltid når resultat. Han är som en ondskefull Tony Stark.

Harley Quinn (Margot Robbie)
Namn: Harleen Quinzel

Bakgrund: Från början en psykolog på Arkham Asylum som ville bli känd för att haskrivit en bok om Jokern. Men under hennes intervjuer med honom drogs hon in i galenskapen och blev besatt av honom. Nu agerar hon som Jokerns hejduk och flickvän.

Roll: Harley är den senaste medlemmen i Suicide Squad i serierna, då hon inte längre är tillsammans med Jokern utan gick sin egna väg. Mycket möjligt att filmen kör på samma spår.  

Boomerang (Jai Courtney)
Namn: George "Digger" Harkness

Bakgrund: George är en australiensare som växer upp i fattigdom och lär sig hanteraboomeranger som han sedan använder när han börjar begå brott. Han kommer till USA och blir en av The Flashs stora skurkar. Han är en grym prickskytt med allt som han kan kasta  som en boomerang.

Roll: Kanske den mest hatade medlemmen, ingen tycker om honom i gruppen. Hanblir ofta den som teamet kan bli av med och prioriteras aldrig. Han är gruppens clown och kommer troligtvis i filmen stå för humorn.

Deathstroke
Namn: Slade Wilson

Bakgrund: En soldat med en ljus framtid. Men hans talang för krig utnyttjades senare av den amerikanska armén som lurade Slade till ett experiment som genetiskt modifierade honom på alla nivåer. Dock faller hans sinne i obalans. Senare blir han en lönnmördare som dödar för pengar. Hans familjeliv faller samman och han förlorar sitt ena öga när hans fru skjuter bort det.

Roll: Slade går ofta efter sin egna moral, den är grå om något. Men han har ett gotthjärta som bär på djup sorg. Han gör inte alltid som lovat, han har i vissa fall övergivit sina mål på grund av sina principer. Detta kan bli ett problem i Suicide Squad, men han är trots allt en grym mördare som är en av de skickligaste i DC-universumet.

Enchantress (Cara Delevingne)
Namn: June Moone

Bakgrund: Medlemmen med magi. June får motvilligt sina krafter av en mystisk mansom vill att hon ska slåss mot ondska. Men efter att ha slagits mot Supergirl vänder June och blir den onda Enchantress. Hon kontrollerar magi och är en kraftfull antagonist.

Roll: Hon är en av de mer medgörliga i gruppen och kanske den viktigaste. Ingen delar hennes krafter och hon kan inte jämföras med i gruppen. Enchantress är viktig och kommer vara teamets starkaste kort.

"Suicide Squad" regisseras av David Ayer och får biopremiär sommaren 2016.
| 18 mars 2015 13:00 |