Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 februari 2023 | 11:11

Sirona Ryan är den första transpersonen i Harry Potters värld

Utvecklarna bakom "Hogwarts Legacy" har smugit in en transperson i spelet och svarar på frågor om beslutet.
I det efterlängtade spelet "Hogwarts Legacy" där vi får utforska J.K. Rowlings magiska värld i slutet av 1800-talet, introduceras en transperson under ett av äventyrets huvuduppdrag som heter Sirona Ryan.
 
Karaktären driver värdshuset Three Broomsticks i den lilla byn Hogsmeade, där hon dyker upp under ett av de tidiga uppdragen i berrättelsen. Här försvarar hon din trollkarl eller häxa mot ett gäng ondingar, genom att säga att de inte är välkomna hos henne.
 
 
Det som är intressant med karaktären är att Harry Potter-böckernas författare J.K. Rowling har uttalat sig transfobiskt de senaste åren, vilket väl måste ses som någon sorts statement från utvecklarna på Portkey Games och Avalanche Software.
 
- Teamet ansåg att det var mycket viktigt att skapa ett spel som är representativt för Harry Potters rika och mångfaldiga värld såväl som de grupper av människor som spelar spel, vilket inkluderar HBTQ+-communityt. Vi har en mångfald av karaktärer som spelare kommer att möta under hela spelet, säger Avalanche Software i en intervju på IGN.
 
| 9 februari 2023 11:11 |