Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

2 mars 2011 | 18:03

Veckans trailers: Sockersmällar

Rasmus har denna vecka hittat fem godsaker för oss att suga tag i, däribland fylla och sockersmällar.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Baksmällan 2

Phil, Stu, Alan och Doug reser till Stus bröllop i Bangkok.

Grabbarna är tillbaka! Jag fullkomligt älskade den första "Baksmällan"-filmen och förväntar inget annat än perfekt komikbriljans av Todd Phillips. Förväntningarna sänktes lite när jag såg "Due Date" som inte var så rolig som jag trodde, men vad ska man göra. Det här lär fortfarande bli en skrattfest utan Guds nåd och att den utspelar sig i Thailand kommer verkligen hetta upp filmen.

Filmen får världspremiär 25 maj.

Source Code

En man vaknar upp på ett tåg i en annan mans kropp för att upptäcka att han har åtta minuter på sig att ta reda på vem mannen är som planerar att spränga tåget.

Handlingen är inte den enklaste att ta till sig, men jag gillar den. Det är kul att se helt nya filmer man aldrig sett något liknande förut, och detta är ett bra exempel. Duncan Jones är en fantastisk regissör som gjorde en av 2009 års bästa filmer i form av "Moon" med Sam Rockwell i huvudrollen. "Source Code" ser inte sämre ut och det är med stor pepp jag väntar in att filmen ska komma till Sverige.

Filmen släpps på DVD under 2011 i Sverige.

Paul

Graeme och Clive är två stycken science fiction-töntar som är på jakt efter ufon i USA. Dom råkar stöta på utomjordingen Paul som har levt på en militärbas hela livet och gör vad som helst för att komma därifrån. Jagade av FBI-agenter ger de sig tillsammans ut på en galen road trip för att återförena Paul med sitt moderskepp.

Jag är i extas inför den här filmen. Nick Frost och Simon Pegg är två genier som gjorde "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz" till två riktigt roliga filmer, som utan dem inte hade varit något speciellt. Rollistan till den här filmen är stor och magnifik, med namn som Sigourney Weaver, Jason Bateman, Seth Rogen, Jeffrey Tambor, Bill Hader och John Carroll Lynch.

Filmen får svensk biopremiär 17 juni.

Bad Teacher

Den oanständiga läraren Elizabeth har precis blivit dumpad av sin rike pojkvän. Hon inleder en jakt för att hitta en minst lika rik man och fäster blicken på sin kollega som är arvtagare till ett affärsimperium.

Cameron Diaz är en oerhört dålig skådespelerska, men ibland får hon till det. Jag tror på den här filmen som verkar exakt sådär rå som komedier borde vara. Här skämtas det fritt om marijuana i lärarbilen, bröstförstoringar och kåta poliser. Sådant gillar jag! Justin Timberlake är hetare än någonsin i Hollywood och kan, men bra filmval, vara en skådespelare att räkna med framöver.

Filmen får svensk biopremiär 29 juni.

Sucker Punch

"Sucker Punch" utspelar sig på 50-talet och handlar om en liten flicka som försöker komma undan smärtan och de obehagliga minnena efter att ha vuxit upp med en elak styvfar och genomgått en lobotomi. Hon hamnar på ett mentalsjukhus och där börjar hon fantisera ihop en påhittad verklighet. För att fly undan behöver hon stjäla fem saker innan hon blir upptäckt av en gemen man...

I den här häftiga musikvideon får vi se den sidan av "Sucker Punch" jag vill se. Den hårda, kriminellt feministiska sidan. Zack Snyder är en riktigt duktig regissör som gjorde en av mina favoritfilmer på 2000-talet, "300". Han har också stått för filmadaptionen av "Watchmen" samt "Dawn of the Dead". Alla dem är riktigt bra filmer, så allt talar för att "Sucker Punch" kommer falla in under samma kategori.

Filmen får svensk biopremiär 8 april.

| 2 mars 2011 18:03 |