Film

Skribent

Patrik Linderholm

21 januari 2015 | 16:00

Veckans streaming: Magiskt mys med Woody Allen

Från svindlerier på den franska Rivieran till uppväxtskildringar i 1960-talets London - här är veckans streamingtips!

Magic in the Moonlight (Headweb, film2home, SF Anytime)


Woody Allen är, inte särskilt oväntat, tillbaka i år igen! Denna gång har han fått blodad tand efter tidsresandet i "Midnatt i Paris" och återigen flyttat sig till 1920-talets Franrike. Colin Firth spelar en varitémagiker med skeptisk livssyn som blir indragen i vad som verkar vara ett svindleri där en ung kvinna (Emma Stone) säger sig kunna kommunicera med den andra sidan. Romantiskt och mysigt med framför allt ljuvliga scenerier - från vackra herrgårdar till livfulla jazzhak på den franska Rivieran.


The Maze Runner (film2home, SF Anytime)


Ytterligare en i raden young adult-filmatiseringar - men denna gång en uppfriskande sådan som är helt fri från varulvar, kärlekstrianglar och trånande blickar. Vi kastas in i en dystopisk och mystisk värld som känns som en blandning mellan "The Hunger Games" och "Flugornas herre". Klurig, spännande och hoppingivande ungdomsromanadaption.

Ginger & Rosa (SVT Play)


Under 1960-talet i London får vi följa två tonåriga flickor - Ginger och Rosa. De föddes när Hiroshimabomben föll och växer upp under hoten från Kubakrisen. De lever med rädslan för ett storkrig inte bara i världen utan också i sina familjer. Alice Englert från "Beautiful Creatures" och Elle Fanning gnistrar i denna coming of age-historia av regissören Sally Potter ("Orlando").

Philadelphia (Netflix)


Oerhört berörande och välspelad historia om advokaten Andrew Beckett (Tom Hanks) som blir avskedad från sin firma efter att de upptäckt att han är homosexuell och dessutom HIV-positiv. En rättslig kamp dras igång där inte bara den homofobe försvarsadvokaten Joe Miller (Denzel Washington) utan även hela samhället blir inblandat. Tom Hanks vann sin första Oscar som följdes upp redan året efter med "Forrest Gump". Vann gjorde också Bruce Springsteen för det ljuvliga ledmotivet "Streets of Philadeplhia".

Little Girl (Draken film)


Lågmäld italiensk diskbänksrealism där en kvinna hittar en övergiven liten flicka i en lekpark som hon tar med hem till husvagnsområdet där hon bor med sin kringresande cirkus. Tillsammans med sin man och en 13-årig grannpojke tar de hand om den lilla flickan och försöker förstå vad som har hänt. Fantastiskt fin film om mänsklig värme med oförglömliga prestationer från amatörskådespelarna som utgör filmens huvudroller.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Krakel Spektakel (Headweb, film2home, SF Anytime) - Fantasifull och skojfriskt familjeäventyr baserad på Lennart Hellsings klassiska berättelser och illustrationer.

Coco - livet före Chanel (SVT Play) - Berättelsen om en av den franska modevärldens största ikoner med Audrey Tautou i titelrollen.

The Cable Guy, Jumanji, Hellboy, Glory (Netflix) - Alldeles för mycket trevligt att tipsa om på Netlix denna vecka. Ut och upptäck!
| 21 januari 2015 16:00 |