Film

Skribent

Patrik Linderholm

17 december 2014 | 13:00

Veckans streaming: Krutgubbar och osynliga kvinnor

Bland veckans streamingutbud hittar vi allt från gubbaction och kostymdraman till deppiga julfilmer och svenskt independentprojekt.

Varje vecka tipsar MovieZines egna VOD-expert Patrik Linderholm om nytt och sevärt i det svenska streamingutbudet – allt från Netflix-nytt till gratis godbitar på SVT Play. 

The Expendables 3 (Headweb, film2home, SF Anytime)


Krutgubbarna är tillbaka – och denna gång har ännu fler krutgubbar anslutit! Vad som började som en härlig homage till 80-talets actionhjältar har numera blivit en cameofest med allt mer bristande logik. Men får man inte nog av skottlossningar, explosioner och en sluddrande Stallone finns det få saker att klaga på i den senaste delen i The Expendables-sagan. Bland de nya tillskotten hittar vi bl.a. Harrison Ford, Wesley Snipes och Mel Gibson.

I Origins (film2home, SF Anytime)


Mike Cahill, regissören bakom indiesuccén ”Another Earth”, är tillbaka och han har återigen teamat upp med mångsysslaren Brit Marling, som både skrev, producerade och spelade huvudrollen i duons förra film. Här spelar hon labbpartner till molekylärbiologen Dr. Ian Gray (Michael Pitt) som gör en upptäckt inom sin forskning som kan vara nyckeln till livets största gåtor. Annorlunda, intressant och lågmäld sci-fi.

The Invisible Woman (Headweb, film2home, SF Anytime)


Efter den mindre publikfriande regidebuten ”Coriolanus” är Ralph Fiennes åter i filmskapartagen, denna gång med ett kostymdrama om självaste Charles Dickens, som han själv valt att gestalta. I denna historia får vi följa Dickens på höjdpunkten av sin karriär då han samtidigt träffar den mycket yngre kvinnan Nelly (Felicity Jones) som blir hans älskarinna. Passionerat och ödesmättat om en kvinnas liv i skuggan av en maktfull man.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Remake (SVT Play)


Ett otroligt effektivt lågbudgetprojekt signerat Andreas Öhman (”Bitchkram”, ”I rymden finns inga känslor”) och Grotesco-medlemmen Per Gavatin där skådespelarna Lisa Henni och Martin Wallström filmar varandra i en närgången kärlekshistoria under en semester i New York. Intressant och engagerande nytänk.

White Reindeer (Headweb, film2home, SF Anytime)


Deppig julfilm om Suzanne vars make plötsligt dör och i sin sorg upptäcker att mannen haft en älskarinna. För att få reda på mer om mannens hemliga liv tar hon kontakt med älskarinnan, samtidigt som hon blir förortsalkolist och går på swingersfester i grannskapet. Regidebut av Zach Clark som gästade Stockholms filmfestival förra året med filmen.

Övriga streamingsläpp denna vecka:


The Prince (Headweb, film2home, SF Anytime) - Klassisk direkt-till-DVD-actionthriller med Bruce Willis, Jason Patric och John Cusack i huvudrollerna.

Amelie från Montmartre (Netflix) – Kultförklarad fransk komedi med en ljuvlig Audrey Tautou i huvudrollen.

Moebius (Headweb, film2home, SF Anytime) - Sydkoreanska regissören Kim Ki Duks omtalade och provocerande film full av incest och könsstympning. Dessutom helt dialoglös. Ses på egen risk!

Franska för nybörjare (Headweb, film2home, SF Anytime) - Fenomenal dokumentär om nyanlända barn i Frankrike som går i förberedelseklass för franska och drömmer om framtiden.

What Just Happened (Netflix) - Sevärd satir om Hollywood baserad på producenten Art Linsons sanna berättelser från Drömfabriken. Regisserad av Barry Levinson och med en lysande Robert De Niro i huvudrollen.

Fresh Prince i Bel-Air (Netflix) - Alla säsonger av den fantastiska sitcomserien med Will Smith finns nu på Netflix!
| 17 december 2014 13:00 |