Film

Skribent

Patrik Linderholm

18 mars 2015 | 19:30

Veckans streaming: Beck is back

Beck är tillbaka i den första delen av en helt ny serie filmer.

Dessutom får vi se Robert Downey Jr. i rättegångsdrama, Robin Williams som experimentell läkare och en gratis godbit av Paul Thomas Anderson.

Beck: Rum 302 (Headweb, Plejmo)


Sveriges främste poliskommissarie och hans trogna vapendragare är tillbaka! Först ut i en serie med sex nyproducerade Beck-filmer är denna berättelse om ett mord i Stockholm vars spår leder rätt in i Stureplans nattliv. Peter Haber och Mikael Persbrandt är tillbaka i sina paradroller, och Jonas Karlsson dyker upp som stationens nya rotelchef. 

Bonus: På lördag släpps nästa del i nya Beck-sagan exklusivt via C More och Filmnet för den som är deckarsugen.

The Judge (Headweb, Plejmo, SF Anytime)


Efter alla Iron Mans och Sherlock Holmes är Robert Downey Jr. tillbaka i icke-franschise-land – här som toppadvokaten Hank Palmer som återvänder till hemstaden efter att hans mor gått bort. Väl där upptäcker han dock att hans far – tillika stadens domare (Robert Duvall) – har blivit misstänkt för mord, och har inget annat val än att stanna hemma och reda upp saker och ting. Rättegångsdrama möter hemvändarfilm i bra symbios. Duvall Oscarsnominerades för sin insats.

Uppvaknanden (Netflix)


Baserad på en sann historia skildrar denna film berättelsen om läkaren Malcolm Sayer (Robin Williams) som hittar ett potentiellt botemedel för personer i katatoniskt tillstånd. Han testar medicinen på en av sina patienter – Leonard Lowe (Robert De Niro) – som befunnit sig i koma sedan tonåren och nu är i 40-årsåldern. Som upplagt för tramsig ”fish out of water”-berättelse, men spelar istället på de mer dramatiska strängarna.

All Is Lost (Viaplay)


J.C. Chandors rafflande överlevnadsfilm där Robert Redford får glänsa i en enmansshow på äldre dagar. Här spelar han en namnlös ensamseglare som får problem med sin segelbåt mitt i den Indiska Oceanen. Inte blir det bättre av att en enorm står vankas i horisonten. Bombastiskt och avskalat på samma gång, med krävande prestation av Redford och träffande Golden Globe-vinnande musik av Alex Ebert.

The Master (SVT Play)


Gratis är gott, framför allt när det handlar om så mästerliga saker som en Paul Thomas Anderson-film. Veckans streamingtips från SVT Play är hans näst senaste verk ”The Master” om det intressanta förhållandet mellan den skeva krigsveteranen Freddie (Joaquin Phoenix) och den karismatiske gruppledaren Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman). Sinnessjukt välspelat och fantastiskt foto i detta mästerliga drama. 

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Dum och dummare 2 (Headweb, Plejmo, SF Anytime) – Jim Carrey och Jeff Daniels tillbaka i sina paradroller i denna mindre hyllade uppföljare.

Varje gång jag ser dig (SF Anytime) – Sevärt brasilianskt queerdrama om den blinda tonåringen Leonardo.

The Good Lie (Headweb, Plejmo, SF Anytime) – Reese Witherspoon hjälper tre sudanska bröder att integrera i det amerikanska samhället. En behagligare variant av "The Blind Side".

Djupet (Draken film) – En isländskt variant av ovan nämnda ” All Is Lost” från landets mest produktiva regissör Baltasar Kormákur.

Halo: Nightfall (SF Anytime) – Ridley Scott-producerade tv-serien baserad på det populära tv-spelet som klippts ner till filmversion.
| 18 mars 2015 19:30 |