Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 december 2017 | 13:00

Vad Mark Hamill ogillade med Luke Skywalker i ”The Last Jedi”

"Det här är inte min Luke Skywalker."
Många har haft sina åsikter om ”Star Wars: The Last Jedi”, och en stor del av kritiken handlar om hur man valde att avsluta Luke Skywalkers saga. I filmen möter vi en uppgiven Luke som ältar gamla misstag och har gett upp hoppet, medan han blir gammal och skäggig på en avlägsen ö.
 
Skådespelaren Mark Hamill har själv vid några tillfällen sagt att han inte nödvändigtvis köper Rian Johnsons vision. I en ny intervju förklarar Hamill närmare vad han tycker om Luke Skywalker i ”The Last Jedi”:

- Jag sa till Rian: ”Jedis ger inte upp! Om han gjorde ett misstag skulle han försöka fixa det.” Så redan där var vi inte överens. Men det här är inte längre min berättelse, det är någon annans berättelse. Rian behövde min hjälp för att slutet skulle vara effektivt. Här är mitt problem: Luke skulle aldrig säga så, inte i George Lucas ”Star Wars”. Men det här är ”Star Wars” för en ny generation. Jag ser nästan Luke som en helt annan karaktär, säger han.

Mark Hamill kanske inte är helt okej med hanteringen av Luke, men han fick ge sig för att filmen skulle kunna bli så bra som möjligt:

- Jag har inte accepterat det helt och hållet, men det är bara en film. Jag hoppas folk gillar det. Jag tror att Rian var just den rätte mannen för det här jobbet.

Se hela klippet nedan.
 
 

Läs också: Rian Johnson erkänner att "The Last Jedi"-kritiken smärtar

 
Vad tycker ni om Luke Skywalkers story i "The Last Jedi"? Kommentera nedan.
| 22 december 2017 13:00 |