Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 september 2014 | 18:55

Uppföljaren till "The Maze Runner" kommer redan 2015

Visst var det en jobbig cliffhanger i slutet av "The Maze Runner"? Oroa er inte, fortsättningen kommer redan om ett år.
Förarbetet har redan börjat på "The Scorch Trials", som nästa bok och film heter, och idag blev det klart att filmen går upp på biograferna hösten 2015. Detta givetvis tack vare lovande intäkter för "The Maze Runner" som hade premiär i fredags. Äventyrsthrillern har redan dragit in 70 miljoner världen över.

Och det finns potential för fler delar. Förutom de två böckerna "I dödens labyrint" och "I vansinnets öken" har James Dashner även skrivit "The Death Cure" och "The Kill Order", de finns ännu inte på svenska.

Handlingen i bok 2 lyder såhär:

"Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem. Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos. Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på - ingen går säker."

Wes Ball förväntas åter regissera med Dylan O´Brien och Kaya Scodelario i huvudrollerna. 

"The Scorch Trials" får biopremiär 18 september 2015.

Såg ni "The Maze Runner" i helgen? Tankar om den?
| 21 september 2014 18:55 |