Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2017 | 13:45

Underbara "Better Things" är klar för en välförtjänt tredje säsong

"Better Things" är en av få serier som lyckas leverera tankeväckande manus, regi och grymt skådespel, från en och samma person - vecka efter vecka.
FX meddelade under kvällen igår att de har förlängt Pamela Adlons "Better Things" med en tredje säsong, rapporterar Variety.
 
"Better Things" är en av få serier som är både skriven och regisserad av en kvinna, som dessutom spelar huvudrollen i serien - en roll Pamela Adlon Emmynominerades för tidigare i år. Serien kretsar kring Sam Fox (Pamela Adlon) och hennes tre barn, som hon uppfostrar själv - medan hon samtidigt försöker underhålla sin skådespelarkarriär. Sams mamma (Celia Imrie) bor granne med familjen och är också en av seriens större karaktärer.
 
 
Det finns ingen egentlig handling, eller något tydligt mål som karaktärerna verkar sträva efter i avsnitten - utan vi följer helt enkelt Sams liv som ensamstående mamma och allt vad det innebär. Serien påminner en hel del om Louis C.K.s "Louie" (där Pamela Adlon också medverkade) och han är även exekutiv producent för serien - men det råder ingen tvekan om att det här är Adlons kreation, som dessutom är löst baserad på hennes eget liv.
 
Den tredje säsongen av "Better Things" är i nuläget tänkt att dyka upp någon gång under 2018. Både den första och andra säsongen av serien går, här i Sverige, att se hos HBO Nordic.
 
Har du givit Pamela Adlons "Better Things" en chans ännu? Kommentera gärna nedan vad du tycker om den!
| 20 oktober 2017 13:45 |