Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 januari 2024 | 19:30

Udda vampyr i trailern till ”Scream”-regissörernas nya skräckis "Abigail"

Några kidnappare får problem när det visar sig att den unga ballerinan de kidnappat är vampyr. Se trailern till nya skräckfilmen ”Abigail” här.
Många skräckfans blev besvikna när regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett hoppade av "Scream 7”, följt av Melissa Barreras ökända avsked. Men nu återförenas de tre i nya skräckfilmen "Abigail”, en vampyrrulle med en twist.
 
Några kriminella kidnappar en ung ballerina (Alisha Weir, ”Matilda the Musical”) och  håller henne gisslan i ett stort hus. Men snart upptäcker de att flickan inte är så oskyldig som hon ser ut - hon är nämligen en blodtörstig vampyr.
 
Även manusförfattaren Guy Busick är tillbaka från de två senaste ”Scream”-filmerna och har skrivit tillsammans med Stephen Shields (”The Hole in the Ground”). I andra roller ser vi Dan Stevens (”Downton Abbey”), Kevin Durand (”Swamp Thing”), Kathryn Newton (”Big Little Lies”), Giancarlo Esposito (”Breaking Bad”) och framlidne Angus Cloud (”Euphoria”) i en av sina sista roller.
 
Liksom med ”Scream”-filmerna ser det ut som att Bettinelli-Olpin och Gillett levererar en härlig blandning av humor och blod. En udda vampyr där dennes balettalanger verkar komma till användning i jakten på smaskiga människooffer.
 
Se trailern här:
 
 
”Abigail” har amerikansk premiär den 19 april. Vi håller tummarna för att den kommer till Sverige.
| 11 januari 2024 19:30 |