Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 november 2023 | 00:48

Melissa Barrera har fått kicken från "Scream VII"

Politiska åsikter kan kosta dig jobbet.
Melissa Barrera som spelar en av de två Carpenter-systrarna i de två senaste “Scream”-filmerna har fått sparken. Detta på grund av uttalanden på sociala medier gällande det pågående Israel-Hamas kriget. Barrera har bland annat skrivit:
 
"Gaza behandlas som ett koncentrationsläger. Alla trängs ihop med ingen utväg, ingen elektricitet och inget vatten… Människor har inte lärt sig något från historien. Och precis som tidigare i historien tittar alla på tysta medan det sker. DETTA ÄR FOLKMORD & ETNISK RENSNING."
 
Enligt produktionsbolaget Spyglass har vissa av hennes inlägg tolkats som antisemitiska: "Vi har nolltolerans mot all form av hatpropaganda" säger de i en kommentar till Variety.
 
Barrera tog över huvudrollen från Neve Campbell (som var med i en mindre roll) i “Scream”-rebooten som släpptes 2022. Hon spelar Jenna Ortegas äldre syster och duon repriserade sina roller i “Scream VI” som släpptes tidigare i år. Däremot avstod Campbell från att medverka på grund av dålig lön och har ännu inte bekräftat om hon återvänder till del 7.
 
Med Barrera ute ur bilden och Campbell hängandes löst ser det inte alltför ljust ut för “Scream VII” i dagsläget.
 
Tycker du det var rätt beslut att kicka Barrera? Kommentera nedan. 
| 22 november 2023 00:48 |