Serie

Skribent

Andreas Samuelson

16 juli 2023 | 18:00

Starka reaktioner efter Tom Hollands vågade gaysex-scen i nya tv-serien

Både positiva och negativa reaktioner lät sig inte vänta när en gaysex-scen med Tom Holland ur TV-serien ”The Crowded Room” läckte på nätet.
Den brittiska ”Spider-Man”-stjärnan har nyligen skapat rubriker för annat än stunts i superhjältefilm. I det verklighetsbaserade, psykologiska TV-dramat ”The Crowded Room” spelar han Danny, en ung man med dissociativ identitetsstörning som anklagas för ett våldsamt brott.
 
I ett klipp som nu gått viralt besöker en sminkad, drogpåverkad Danny en gayklubb där han dansar med en annan man innan de går in på ett toalettbås och har analsex.
 
Videon har skapat en Twitter-storm med över 13 000 kommentarer från chockade fans som både hyllar och fördömer, skriver Free Press Journal. Många påpekade det logiska i att Holland är en skådespelare som gör sitt jobb, vilket i denna serie innebar att simulera gaysex.
 
Många drog paralleller till Hollands flickvän Zendaya, en annan skådespelare med liknande präktig bakgrund som nyligen uppmärksammades för vad som liknar vågade sexscener i kommande filmen ”Challengers”.
 
Sedan finns reaktioner från mer konservativa ”fans” som inte uppskattar att stjärnan spelat in en sådan kontroversiell scen och menar att han minsann inte är ”deras Spider-Man”. Men andra fans har kommit till lika starkt försvar och påmint om hur samtliga andra Spider-Man-skådespelare spelat homosexuella (Tobey Maguire i ”The Wonder Boys”, Andrew Garfield i pjäsen ”Angels in America”).
 
Här är några reaktionerna på Twitter:
 
 
 
 
 
 
 
Se scenen här:
 
 
Holland har tidigare sagt att rollen var så pass krävande att han behövde ta ett sabbatsår efter inspelningen.
 
Har du sett ”The Crowded Room” och vad var din reaktion på scenen?
| 16 juli 2023 18:00 |