Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 januari 2022 | 13:00

Två heta filmpremiärer på Disney+ idag

Marvels "Eternals" finns nu att streama - och en kuslig skräckfilm får sin Sverigepremiär.
När du är klar med veckans avsnitt av "The Book of Boba Fett" finns det mer att spana in på Disney+. Idag släpps två heta filmpremiärer: Marvelrullen "Eternals" och rysaren "The Night House" finns nu tillgängliga på streamingtjänsten. Superhjältar eller sorgskräck, vad säger filmhumöret idag?
 
 
"Eternals" är filmen som introducerar en hel rad nya hjältar i MCU. Titelns Eternals har gudalika krafter och har funnits på Jorden i tusentals år. Deras uppdrag är att skydda mänskligheten från Deviants, en utomjordisk art som återvänder med jämna mellanrum för att skapa kaos. Oscarsvinnande regissören Chloé Zhao ("Nomadland") har en imponerande rollista med Angelina Jolie, Richard Madden och Salma Hayek i täten.

Dessutom var MovieZine först med att avslöja Bill Skarsgårds hemliga roll i filmen, så spetsa öronen noga.

"Chloé Zhao lyckas kanske inte med att uppfinna hjulet med sitt intåg i MCU men "Eternals" inkluderande ensemble och intima scener kommer lämna ringar på vattnet för kommande Marvel-filmer", skriver MovieZines Oskar Möller i sin recension.
 
 
I skuggan av episka actionäventyr släpps nu även stämningsfulla thrillern "The Night House", under den vuxenorienterade sektionen Star. Filmen som sin fick världspremiär i Sundance för två år sen når nu äntligen en svensk publik.

Här får vi se Rebecca Hall som sörjande änka som börjar nysta i sin makes hemligheter. För regin står David Bruckner, filmskaparen som fann skräck i svenska skogar i sin uppmärksammade förra film "The Ritual".

"Det är just i tomheten och tystnaden som den förhållandevis lågmälda sorgrysaren är som allra mest drabbande. Klippningen gör desorienterade tidshopp som placerar oss i Beths sköra mentala tillstånd och med små medel och stram ljuddesign formar Bruckner en sällsynt krypande atmosfär som dröjer sig kvar även i dagsljus", kan man läsa i MovieZines recension av Jakob Åsell.
 
| 12 januari 2022 13:00 |