Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2021 | 17:10

Vem spelar Bill Skarsgård i "Eternals"?

Överraskning! Den svenske skådespelaren har en hemlig roll i Marvels nya storfilm.
Det saknas inte stjärnor i Marvels "Eternals", som sätter både Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington och Harry Styles i en fantasy-späckad kamp om mänsklighetens överlevnad. Men en känd skådis medverkan har hållts hemlig, tills nu då filmen har haft premiär. I eftertexterna dyker Bill Skarsgård upp som ett oväntat namn.
 
 
Hans roll i filmen är dock lätt att missa om man inte spetsar öronen noga. Bill Skarsgård lånar ut sin röst till skurken Kro - en mäktig Deviant (de är alltså svurna fiender till Eternals) som har en mer mänsklig form än sina rovdjursliknande polare när han dyker upp för att hota Angelina Jolies hjälte Thena i en scen. I filmens trailers hörs han säga "You can't protect any of them."
 
 
Rykten har florerat om att antingen Bill Skarsgård eller Dan Stevens skulle göra rollen, men Marvel har hållit hårt i denna hemlighet. Producenten Nate Moore har sagt i intervjuer att det rör sig om en "supercool" skådis.
 
Bill Skarsgård har lekt i Marvel-sandlådan förr, han hade en minimal roll i "Deadpool 2". Och farsan Stellan har ju spelat Dr. Erik Selvig i MCU-filmerna "Thor" och "Avengers". Frågan är om detta bara är en hint om en större roll i Marvels universum framöver?
 
Screen Rant har satt ihop en smidig snabbguide till Kro för den som vill veta mer:
 
 
"Eternals" går nu på bio.
| 3 november 2021 17:10 |