Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 september 2016 | 18:00

Två gamla Disney-favoriter dyker upp i ”Vaiana”

Sidekicks från ”Frost” och ”Den lilla sjöjungfrun” har gömts som påskägg i vinterns animerade film.
Disney-fans älskar att granska filmerna efter små gömda överraskningar. Vi har tidigare skrivit om hur Musse Pigg döljer sig lite varstans i studions animerade klassiker, och i vårens ”Zootropolis” fanns det också gott om roliga påskägg.

I vinter kommer nästa äventyrsfilm från Disney, ”Vaiana” (som heter ”Moana” i originalversionen). Där ska vi tydligen hålla ögonen öppna efter en kär gammal sidekick från ”Den lilla sjöjungfrun”, enligt regissören John Musker:

- Blunder dyker upp i filmen. Ni måste hitta Blunder, jag säger inte var.Medregissören Ron Clements avslöjar också för Buzzfeed att en ”Frost”-favorit har letat sig in i bakgrunden:

- Olaf är väldigt kort med i filmen.

Med tanke på att ”Vaiana” till stor del utspelar sig kring de polynesiska haven, är det inte så konstigt om fisken Blunder simmar runt där någonstans. Mer otippat är kanske hur snögubben Olaf fått sin cameo, men vi får vänta och se:

När du väl inser var han är, så fattar du det. Men vi ska inte säga för mycket, säger Clements.”Vaiana” får amerikansk premiär den 23 november och kommer på svensk bio först den 3 februari 2017. 
| 10 september 2016 18:00 |