Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2016 | 18:00

Titta närmare på de 5 bästa påskäggen i "Zootropolis"

De har lyckats gömma Musse Pigg här också! Kolla in några av de gömda referenserna i filmen.
Härliga ”Zootropolis” är fullproppad med sköna skämt och gömda överraskningar. Allt är med andra ord som det brukar när Disney är i farten. En del referenser är uppenbara (som ”Gudfadern”-hyllningen), iallafall för oss äldre i biopubliken. Andra går kanske de flesta förbi vid första titten. Men tack vare internet kan vi lätt samla ihop godbitarna och skärskåda även filmens minsta hemligheter.

Jag har tidigare skrivit om det lilla ”Frost”-påskägget i filmen, men det finns mycket mer att upptäcka. Lade du märke till något av det här?

1. Var är Musse?
Här är han! Inte lätt att se, men i en barnvagn ligger en pigg liten docka och vilar sig.

2. Där är Musse!
Ännu mer subtilt: kolla in fläckarna på Officer Clawhausers kind. Disney älskar att stoppa in Musse Pigg i alla möjliga filmer, här kan du se många fler exempel.

3. Breaking Bääääd
Många av oss fnissade till när två får i gula dräkter - Woolter och Jesse - gör i ordning droger. Ett skämt som förhoppningsvis gick den yngsta publiken förbi.

4. Disneyfilmer i Disneyfilmen
En Disneyfilm som driver med piratkopierade Disney-filmer? Det var något nytt! Här önskade jag att det fanns en pausknapp på bio, men äntligen har vi bildbevis på vad som säljs på gatan i Zootropolis. Här kan man bland annat fynda de ännu inte släppta "Giraffic" (egentligen "Gigantic") och Meowana ("Moana"). 

5. Och på tal om ”Pig Hero 6”…
Bakom den hårda ytan på Chief Bogo gömmer sig nog ett stort Disney-fan. Såg ni kalendern på hans vägg? Visst är det en vy över den fiktiva filmstaden San Fransokyo. Och i den engelska originalversionen kan han inte låta bli att be envisa Judy att "let it go"...

"Zootropolis" går fortfarande på bio, och lär dyka upp digitalt och på Blu-ray i slutet av juni.
| 9 april 2016 18:00 |