Film

Skribent

MovieZine

10 februari 2024 | 04:00

På tv inatt: Snygg action och snygga skådisar - spionkomedin från 2005 skapade stora rubriker

Nu kommer dessutom tv-serien med samma titel.
Angelina Jolie och Brad Pitt blev Brangelina - paret på allas läppar i mitten av 00-talet. De träffades och blev kära på inspelningen av spionkomedin "Mr & Mrs Smith", vilket alla skvallerblaskor fullkomligt älskade. Pitt var nämligen fortfarande gift med "Vänner"-stjärnan Jennifer Aniston.
 
I skuggan av den omskrivna romansen släpptes ju en film, och den är väl inte så tokig. "Mr & Mrs Smith" låter Pitt och Jolie spela lätt uttråkade makar, som inte har en aning om varandras hemliga dubbelliv. Båda är nämligen spioner med dödliga uppdrag om dagarna. På kvällarna möts de vid middagsbordet för att diskutera dagens inköp av gardiner eller något annat lika banalt.
 
Men såklart blir det problem när de hamnar på samma uppdrag - och inser att de måste döda varann. Filmen, i regi av Doug Liman ("The Bourne Identity"), är en lättsam men actionpackad twist på "Scener ur ett äktenskap" med doft av "Mission: Impossible".
 
 
"Filmen må bygga på en tunn story, men de snygga actionscenerna (och de snygga skådespelarna) väger upp och ger balans åt alla nackdelar (...) Godkänd och emellanåt rätt lyckad underhållning" tyckte vår recensent vid premiären 2005. Läs recensionen här!
 
Just nu rullar dessutom en tv-serie med titeln "Mr & Mrs Smith" på Prime Video. Den är dock löst inspirerad av filmen, och handlar snarare om två lönnmördare som måste låtsas att de är ett gift par. Sevärt med Donald Glover i rollistan, så den är också ett tips för den actionsugne.
 
Här kan du se "Mr. & Mrs. Smith":
 
• Inatt 23:30 på TV4
• Streama på Netflix
• Streama på Disney+
 
Kolla in trailern nedan:
 
| 10 februari 2024 04:00 |