Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2024 | 04:00

På tv ikväll: Spännande jakt på polismördare - Beckfilmen från 2016 är bättre än snittet

Kristrofer Hivju är alltid sevärd i rollen som Steinar.
"Beck" is back - på TV4 för att hålla fredagskvällarna trygga. Ikväll kan vi se den 34:e filmen i ordningen, den som med titeln "Sista dagen" fick många att tro att det kanske kunde bli sista filmen. Så blev det inte.
 
Två trafikpoliser försöker stoppa en bil som kört för fort under ett stilla morgonpass. När bilen till slut stannar skjuter föraren kallblodigt ihjäl en av poliserna. Sommarens första dag blir lång för Beck-gruppen, då mördaren har fler offer på sin lista.
 
MovieZines recensent hyllade "Beck - Sista dagen" och den vassa storyn som den bästa delen under säsong 6. Ett lugnare tempo och snyggt bildspråk överraskar.
 
"Det låter som en torftig story men den Breivik-inspirerade handlingen är den mest tilltalande under innevarande säsong. Det är fortfarande lika spännande och utmanande att se om det går att höra vad Steinar säger och Kristofer Hivju är ju jätterolig som skojfriske men på något vänster konstant allvarlige Steinar" skrev Helena Sandberg i MovieZines recension.
 
I rollen som avsnittets elaking ser vi Simon J. Berger som med små ansiktsuttryck fångar både humor och tragedi med sin karaktär.
 
Här kan du se "Beck - Sista dagen":

● Ikväll 21:30 på TV4
● Streama på TV4 Play
● Streama på Tele2 Play
 
Se trailern:
 
| 10 maj 2024 04:00 |