Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 december 2023 | 06:00

TV-tips: Spännande gisslandrama med stora stjärnor i rollistan

Efter romantiskt mys i två ”Ocean’s”-filmer så återförenades George Clooney och Julia Roberts i Jodie Fosters gisslandrama ”Money Monster”. Se den på TV ikväll.
Vi är kanske mer vana vid att se George Clooney och Julia Roberts i mer romantiska situationer, som "Ocean’s Eleven” och dess uppföljare ”Ocean’s Twelve”. Eller som fjolårets romcom ”Ticket to Paradise”, deras första film tillsammans på sex år.
 
Men det var desto hetsigare stämning i 2016 års ”Money Monster” där deras gemensamma TV-program får ovälkommet besök av en beväpnad gisslantagare. Clooney spelar programledaren för titelshowen som bjuder på inte alltid lönsamma finanstips medan producenten (Roberts) skäms i kontrollrummet. Men situationen blir allvarlig när Kyle (Jack O’Connell), som förlorat sina besparingar, tar alla gisslan för att ställa de ansvariga till svars.
 
Jodie Foster har regisserat, hennes fjärde film bakom kameran efter dramakomedierna ”Little Man Tate”, ”Hemma är bäst” och ”The Beaver”. Detta är en desto mer spännande, nervkittlande thriller som trots sval kritik blev en ekonomisk framgång med över 93 miljoner dollar i intäkter (på en 27,4 miljoners budget). Det kan man nog tacka filmens två stjärnor för även om det är begåvade O’Connell som står för filmens starkaste insats.
 
”Money Monster” utspelar sig nästan i realtid, nästan enbart på en instängd plats. Bara där kommer en hel del spänning på köpet. Och så kan den vara så där härligt oförutsägbar... Det finns scener där man tror att man vet vad som ska hända, och manuset bara bitchslappar dina förväntningar och går i helt motsatt riktning” skrev Alexander Kardelo i sin recension från 2016.
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Money Monster”:
 
• Ikväll på TV3 21.00
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 13 december 2023 06:00 |