Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 oktober 2021 | 18:00

Tv-djungeln: 20 heta tv-serier på 9 olika streamingtjänster i oktober

"You", "Invasion" och "Chucky" står bara för några av den kommande månadens hetaste nya tv-premiärer. Vi hjälper dig att hitta rätt i tv-djungeln!
Oktober bjuder på allt mörkare och kyligare kvällar för varje dag som går, med andra ord helt perfekta förhållanden för härligt tv-tittande. I slutet av månaden kommer HBO Max slutligen att lanseras här i Sverige, men det hindrar givetvis inte hela åtta andra streamingtjänster att också pumpa ut sina egna påkostade tv-premiärer under månaden.
 
Här nedan har jag därför plockat ut 20 tv-serier (på vad som känns som nästan lika många streamingtjänster) som alla får premiär någon gång under oktober... och av olika anledningar förtjänar att ges en chans. Passa även på att tipsa om dina egna favoriter i kommentarerna sedan!
 

”Maid” - 1 okt (Netflix)

 
 
Margaret Qualley har redan hyllats för sin prestation i huvudrollen som Alex i tv-serien "Maid". Handlingen följer en ung mamma som flyr ett våldsamt förhållande och sedan själv får stångas med byråkrati, minimilöner och ett enormt slit för att få ordning på sitt liv - allt för sin dotters skull.
 

”Red Election” - 3 okt (Viaplay)

 
 
Terrorhot på brittisk mark, med allt från brittisk secret service, KGB och den danska underrättelsetjänst-agenten Katrine (Vitoria Carmen Sonne) i en salig men spännande röra. Viaplay fortsätter att satsa på internationella produktioner och den här gången dyker även skådespelarna Stephen Dillane och James D'Arcy upp i större roller.
 

”Dr. Death” - 5 okt (C More)

 
 
Joshua Jackson, Christian Slater och Alec Baldwin har alla hyllats för sina roller i miniserien om neurokirurgen som med rätta började kallas för "Dr. Death" - efter alla liv han lyckades förstöra under sina blott två år i olika operationssalar. Oktober brukar bjuda på mycket skräck, men sällan helt och hållen verklighetsbaserad sådan...
 

”Just Beyond” - 13 okt (Disney+)

 
 
R.L. Stine är en författare som sålt över 400 miljoner böcker, framför allt i USA, där han sedan länge hyllats som "Stephen King - för ungdomar". Läskiga, spännande och ofta med något form av positivt tema i grunden. Nu har Disney+ och R.L. Stine förenats i ett gäng fristående och familjevänligt läskiga avsnitt.
 

”Reservation Dogs” - 13 okt (Disney+)

 
 
Taika Waititi ("Thor: Ragnarök", "What We Do in the Shadows") har skapat komediserien "Reservation Dogs", som handlar om fyra unga amerikanska urinvånare på ett reservat i östra Oklahoma. Serien har redan visats och hyllats på kvalitetskanalen FX i USA - och nu är det äntligen vår tur! 
 

”I Know What You Did Last Summer” - 15 okt (Amazon Prime Video)

 
 
"I Know What You Did Last Summer" är baserad på Lois Duncans bok från 1973, som även låg till grund för den nu ikoniska skräckfilmen från 1997 (med samma namn). Den här gången har handlingen uppdaterats för att kunna utspela sig i nutid, men med grunden av berättelsen intakt.
 

”Invasion” - 22 okt (Apple TV+)

 
 
Apple TV+ släppte nyligen de första avsnitten av sin megapåkostade sci-fi-serie "Foundation", men redan nu har det blivit dags för nästa påkostade sci-fi-produktion att dimpa ned på den lilla streamingtjänsten. Den här gången rör det sig om en utomjordisk invasion av vår planet, som utspelar sig på flera olika kontinenter. Sam Neill ("Jurassic Park", "Ivanhoe") dyker upp i en av säsongens huvudroller.
 

”Chucky” - 31 okt (C More)

 
 
Skaparen Don Mancini (som även ligger bakom filmerna) och röstskådespelaren Brad Dourif återförenas i den första tv-serien baserad på "Den onda dockan"-filmerna. Baserat på den första trailern, så ser det onekligen ut att bli en riktigt härlig fortsättning på dockan Chuckys många blodiga mord.
 

12 ytterligare tv-serier att hålla ett extra öga på:

 
Hela den tredje säsongen av "You" dimper ned hos Netflix i mitten av oktober.
 
”Another Life” - 14 okt (säsong 2, Netflix)
”Anne Boleyn” - 15 okt (miniserie, Viaplay)
”You” - 15 okt (säsong 3, Netflix)
”Solsidan” 17 okt (säsong 7, C More)
”Succession” - 18 okt (säsong 3, HBO)
 
Den tredje säsongen av "Succession" kommer även bjuda på en ny karaktär spelad av Alexander Skarsgård!
 
”American Horror Story: Double Feature” - 20 okt (säsong 10, Disney+)
”Locke & Key” - 22 okt (säsong 2, Netflix)
”Inside Job” - 22 okt (säsong 1, Netflix)
”Bonusfamiljen” - 25 okt (säsong 4, SVT)
”Chapelwaite” - 26 okt (säsong 1, Viaplay)
”Guilty Party” - 28 okt (säsong 1, Paramount+)
”Colin in Black & White” - 29 okt (säsong 1, Netflix)
 

Läs också: HBO Max kommer till Sverige den 26 oktober

 
Vilka tv-premiärer ser du fram emot mest under oktober? Kommentera gärna nedan!
| 2 oktober 2021 18:00 |