Serie

Skribent

MovieZine

8 september 2021 | 10:45

Bekräftat: HBO Max kommer till Sverige den 26 oktober

Nu är det inte lång tid kvar tills HBO Nordic blir HBO Max.
Artikeln publicerades först 30 augusti men har uppdaterats med ny information.
 
Det är officiellt: HBO Max kommer till Sverige redan i höst. Streamingtjänsten finns redan i USA och i Latinamerika, och nu börjar lanseringen i Europa där Norden och Spanien är först ut, följt av Östeuropa och Portugal. 
 
Lanseringen i Sverige sker den 26 oktober.
 
 
När HBO Max släpps i Sverige kommer den nya streamingtjänsten att ersätta HBO Nordic. Användarna kan räkna med mer innehåll i form av filmer och originalserier. Den nya tjänsten kommer bland annat samla innehåll från HBO, DC och Cartoon Network, originalserier och -filmer från HBO Max, samt filmer från Warner Bros.
 
“Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa”, säger Johannes Larcher, Head of HBO Max International. ”WarnerMedias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.”
 
Det exakta utbudet och priser kommer att presenteras under ett digitalt event i oktober, skriver HBO Max i ett pressmeddelande.
 

Smygtitta på nya tjänsten här:

 
 
 
Men räkna inte med att storfilmer som exempelvis "Dune", som i USA släpps på HBO Max samma dag de når biograferna, kommer att finnas med i det svenska utbudet. Warner Bros strategi gäller enbart den amerikanska tjänsten.
| 8 september 2021 10:45 |