Film

Skribent

Mats Karlsson

6 augusti 2018 | 17:30

Trots protesterna - Dave Bautista gör "Guardians of the Galaxy 3"

Skådespelaren stöttar fortfarande James Gunn, men kommer att göra det hans kontrakt kräver.
För drygt två veckor sedan meddelade Disney att de hade gett James Gunn sparken från "Guardians of the Galaxy 3" och protesterna kom som ett brev på posten, inte minst från rollbesättningen. Trots att de insisterade på att få tillbaka James Gunn skriver Dave Bautista nu att han kommer tillbaka till "Guardians of the Galaxy 3".
 
I en rapport från Variety vidhöll branschtidningens källor att Disney hade inga planer att återanställa Gunn, till skådespelarnas förtret. Dave Bautista, som spelar Drax i "Guardians of the Galaxy"-filmerna har publicerat ett inlägg på sociala medier som förklarar hur han tänker göra med den kommande "Guardians of the Galaxy 3":
 
 
Dave Bautista kommer alltså tillbaka, men utan ett leende på läpparna.
 
Uppdatering: Under måndagskvällen lämnade Bautista följande uttalande till ShortList; "Om (Marvel) inte använder manuset (av James Gunn), kommer jag be dem att frigöra mig från kontraktet, klippa bort mig eller ge en annan skådespelare rollen. Jag skulle göra James (Gunn) en otjänst om jag inte gjorde det."
 
Det är fortfarande många som väntar på ytterligare ett uttalande från Disney, en replik på alla protester. Dessutom hoppas många på att Disneys VD, Bob Iger (som var på semester när Gunn fick sparken) kommer ändra på styrelseordförande Alan Horns beslut, men inget tyder självklart på det i dagsläget.
 
Hur Disneys planer ser ut för "Guardians of the Galaxy 3" är dessvärre lika oklart, de letar naturligtvis efter ny regissör, men vad som händer efter det väntar vi fortfarande besked om. Huruvida studion kommer att skjuta på den planerade inspelningstarten (som var tänkt att starta i höst) eller inte återstår att se.
| 6 augusti 2018 17:30 |