Film

Skribent

Mats Karlsson

20 juli 2018 | 22:15

James Gunn sparkas från "Guardians of the Galaxy Vol. 3"

Studion Disney uppskattade inte filmmakarens gamla kontroversiella tweets.
Efter alla negativa händelser i Hollywood den senaste tiden är toleransen låg. Studion Disney fick nys på äldre tweets från James Gunns Twitterkonto och det fick dem att ge Gunn sparken från kommande "Guardians of the Galaxy Vol. 3", skriver THR.
 
 
- Den stötande attityden och de uttalanden som finns på James (Gunn) Twitter-flöde är oförsvarbara och oförenliga med vår studios värderingar. Vi har klippt de yrkesmässiga banden med honom, säger Alan Horn, Disneys styrelseordförande.
 
Det var den konservativa sajten The Daily Caller som hade grävt fram Gunns tweets från 2008 och 2009 och uppmuntrade folk att konfrontera honom under Comic-Con.
 
Innan James Gunn tog bort sitt Twitterkonto lämnade han följande uttalande:
 
- Många människor som har följt min karriär vet att jag inledningsvis såg mig själv som en provakatör, göra filmer och dra skämt som var skandalösa och tabubelagda. Precis som jag har sagt öppet några gånger har jag utvecklats som människa, detsamma gäller mitt arbete och min humor.
 
Uppdatering: James Gunn har nu via sin agent lämnat följande utalande om Disneys beslut att avsluta samarbetet.
 
- Mina tio år gamla ord var vid den tidpunkten totalt misslyckade och olyckliga försök att vara provokativ. Jag har ångrat dem i flera år, men trots att det var för länge sedan, förstår jag de affärsbeslut som har fattats idag och jag tar fullt ansvar för hur jag agerade då. Till alla inom filmbranschen och utanför ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Kärlek till er alla.
 
Gunn som redan skickat in det första manuset för "Guardians of the Galaxy Vol. 3" hade som plan att starta inspelningen i höst. Nu måste dock Disney hitta en ny regissör illa kvickt.
| 20 juli 2018 22:15 |