Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 januari 2018 | 23:00

Tredje säsongen av "True Detective" börjar spelas in i februari

Vågar vi hoppas på en premiär redan i slutet av 2018?
Nu börjar det äntligen hända något med den efterlängtade tv-serien "True Detective" - HBO börjar nämligen att spela in den tredje säsongen redan i februari, enligt Omega Underground
 
Den första säsongen av "True Detective" blev enormt hyllad när den dök upp i början av 2015, men följdes upp året efter av en andra säsong som fick ett avsevärt svagare mottagande av seriens fans. Därefter var det länge oklart om tv-serien skulle få någon fortsättning alls - speciellt med tanke på att varje säsong är fristående och därför redan hade knytit ihop alla lösa trådar. 
 
När det i början av hösten blev känt att Oscarsvinnaren Mahershala Ali var klar för en av huvudrollerna i en tredje säsong - samt att Jeremy Saulnier, regissören bakom "Blue Ruin" och "Green Room", var klar som regissör tillsammans med Nic Pizzolatto (seriens skapare och showrunner) höjdes genast peppen något enormt. 
 
 
Nic Pizzolatto har dessutom tagit hjälp av David Milch, skaparen av "Deadwood", med manusskrivandet. Vilket förhoppningsvis innebär att de eventuella snedsteg som togs under den andra säsongen har undvikits nu inför den tredje. 
 
Utöver Mahershala Ali är även Carmen Ejogo och Stephen Dorff klara för två stora roller. Ejogo kommer att spela en lärare, som på något sätt är knuten till ett fall från 1980-talet när två barn försvann spårlöst. Ali och Dorff spelar två poliser som har plågats i tre årtionden över ett "förbluffande" fall. Med andra ord verkar formulan från den första säsongen vara tillbaka, med ett fall från förr - där Ali och Dorff kommer att i nutid berätta om vad som egentligen hände under 80-talet. 
 
Det finns ännu ingen information om när vi kan förvänta oss en premiär av den tredje säsongen, men med tanke på att den drar igång redan nästa månad kan vi kanske med lite tur få en premiär redan i slutet av året - även om det mycket väl kan dröja till någon gång 2019.
 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "True Detective" en chans? Kommentera gärna nedan! 
| 3 januari 2018 23:00 |