Film

Skribent

MovieZine

8 april 2020 | 12:40

Tre nya långfilmer med Bamse planeras

Nordisk Film har påbörjat produktionen av ”Bamse och Vulkanön”, som blir först ut i en ny, animerad filmtrilogi.
Tre nya filmer om världens starkaste björn är på gång - det bekräftar filmbolaget Nordisk Film i ett pressmeddelande.
 
När andra filmproduktioner tvingas till att stänga ner eller skjuta upp, har arbetet med produktionen av nya Bamse-filmen i princip fortsatt enligt plan. Animationsteamet har, under ledning av regissör Christian Ryltenius, kunnat fortsätta arbeta vidare hemifrån utan avbrott.

- Just nu skapas fantastiska miljöer och otroligt fina bilder till vad som kommer bli ett riktigt äventyr för hela familjen, säger Calle Marthin, produktionschef på Nordisk Film.

- De tre tidigare filmerna om Bamse och hans vänner har setts av över en miljon människor på bio, så det känns väldigt fint att kunna ge alla barn och barnfamiljer ytterligare en film från en värld fylld med karaktärer som vi alla är uppväxta med och älskar.
 
 
Först ut är "Bamse och Vulkanön" - som kallas för den största enskilda satsningen på animationsfilm i Sverige och blir en nystart för filmerna om Bamse, Skalman och Lille Skutt. Den sistnämnde kommer gestaltas av skådespelaren Johan Glans.

- Jag tycker det är så himla roligt att få vara Lille Skutt! Bamse är en så stor del av både min och mina barns uppväxt. Vem älskar inte Lille Skutt?

- Jag vet inte riktigt varför de tycker att jag passar i rollen. Förmodligen är det på grund av min macho-image. Jag antar att Persbrandt var upptagen, säger Johan Glans.
 
"Bamse och Vulkanön" har biopremiär julen 2021.
| 8 april 2020 12:40 |