Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

7 december 2010 | 13:30

Trailertisdag: Julens stora hopp

Jultomten, påskharen och Halle Berry med personlighetsklyvning är veckans höjdpunkter i denna trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Smurfarna

Handlingen i filmen kretsar kring den elaka trollkarlen Gargamel jagar de små smurfarna ut ur deras by och från deras magiska värld och hamnar i vår värld - mitt i Central Park i New York. Endast tre äpplen höga och fast i New York måste smurfarna hitta en väg tillbaka till deras by innan Gargamel hittar dem.

Detta lilla smakprov påminner verkligen om "Garfield 2". Det är den första tanken som poppar upp i huvudet på en. Jag kan inte säga att jag är sådär överförtjust i tanken på en Smurffilm med just den här tematiken, ensamma på New Yorks gator. Ungefär lika hett som Nintendo-spelet som gick ut på att hoppa över häckar med sin egna lilla smurf. Ändå finner jag det kul på något sätt att man har valt att återuppliva en länge, för mig, död serie med en storfilm.

Filmen har premiär 2 september 2011.

The Beaver

Walter Black var en gång en framgångsrik leksaksfabrikant och familjeman som nu är deprimerad och plågas av sina inre demoner. Vad han än försöker med kan inte Walter repa sig... förrän en bäverdocka träder in i hans liv.

Mel Gibson har haft ett par turbulenta år, men verkar ha fått ordning på saker och ting nu. I alla fall om man tänker filmmässigt, då han är tillbaka med den här unika och tillsynes roliga filmen. För det är vad jag tror den här filmen är, rolig. På samma sätt som "A Serious Man" var rolig, tragikomik helt enkelt. Jodie Foster regisserar igen för första gången på 15 år och Gibson gör sin första intressanta film sedan "Signs" 2002. Jag hoppas verkligen på den filmen, kan faktiskt bli hur bra som helst.

"The Beaver" har premiär under 2011.

Arthur Christmas

Filmen handlar inte om julen. Den handlar heller inte om jultomtens son eller en rolig tomtenisse. Den handlar inte om någonting.

En ganska rolig trailer med eminente Morgan Freeman som berättarröst. Jag gillar humorn i den, men blir lite besvärad när jag ser att filmen inte kommer förrän till nästa jul. Tråkigt värre.

Frankie and Alice

Filmen handlar om en ung kvinna som lider av personlighetsklyvning. Hon kämpar för att vara sitt sanna jag och inte bli sitt racistiska alter ego.

Halle Berry är äntligen tillbaka i en oscarsdoftande roll. Tillsammans med Stellan Skarsgård (aktuell nu med amerikanske Millenium-trilogin) ser hon ut att briljera som den unga schizofrena Frankie. Berry ser ut att gå tillbaka lite till den stilen hon skådespelade med under filmen "Monsters Ball", vilket verkligen är någonting positivt då den filmen är oerhört bra. Jag hoppas verkligen att den här filmen blir precis så bra som den verkar vara.

Filmen har premiär under 2011.

Hopp

Filmen handlar om påskharen som blir oavsiktligt påkörd av en bil och det blir förarens uppdrag att rädda påsken.

Ja, handlingen får vi då inte reda på särskilt mycket om i teasern, men visst kan man tänka sig att en film som en hare med Russell Brand kan bli en fröjd att se. Jag tycker faktiskt om Brand och hans unika stil, speciellt i filmerna "Dumpad" och "Get Him To The Greek" där han spelade karaktären Aldous Snow.

Filmen har premiär den 1 april 2011.

| 7 december 2010 13:30 |