Film

Skribent

Scott Ginyard

24 juni 2014 | 19:00

Trailertisdag: Dr. Octopus gifter sig

MovieZine tar en titt på veckans heta trailersläpp, från "The Judge" till "Love is Strange" och mer därtill.
Robert Downey Jr. som kaxig advokat, Dr. Dick Solomon och Dr. Otto Octavius gifter sig, korrupta poliser i Australien och Finlands svar på "Die Hard" är vad senaste veckans trailers har att dela med sig av. 

The Judge 


Trots att Robert Downey Jr. är Iron Man på heltid nuförtiden lyckas han ibland variera sina filmroller och pressa in andra projekt i hans packade superhjälteschema. ”The Judge” är ett sådant projekt och handlar om en storstadsadvokat (Downey Jr.) som återvänder till sin hemstad för träffa sin far, stadens domare, (Robert Duvall) som är misstänkt för mord. 

Trailern till ”The Judge” introducerar Downey Jr. advokat på ett lättsamt sätt som vittnar om att filmen som ska presenteras är en komedi. Det var i alla fall vad jag förväntade mig. Men redan efter 30 sekunder är det uppenbart att trailern vill förmedla en helt annan sida av storyn. Det är småsliskigt och seriöst hela vägen till slutet med en beslutsam Downey Jr. som trots hans komplicerade relation med sin far har bestämt sig för att hjälpa till med rättegången. Trailern är en stor besvikelse särskilt då de första sekunderna fick det att se ut som en skön komedi med en småkaxig Downey Jr. i spetsen. 

Men med en bra rollista och hoppet om att trailern kanske är missvisande finns det något intressant i alla fall med ”The Judge”. Filmen har premiär den 17:e oktober på svenska biografer. 

Love Is Strange



Ben (John Lithgow) och George (Alfred Molina) gifter sig efter 39 år tillsammans. Deras relation växer sig ännu starkare och livet är på topp. Men en dag får George sparken från sitt jobb som lärare och paret tvingas att dela på sig och flytta in separat hos vänner och familj medan de säljer sitt hem och letar efter billigare boende.

”Love Is Strange” ser ut att vara en mycket trevlig och lättsam film som är både rolig och allvarlig. Med titaner som Lithgow, Molina och Marisa Tomei kan skådespelet inte bli fel. Dessutom bjuder trailern på en mysig och härlig stämning och en handling som är intressant. 

Förhoppningsvis håller filmen samma nivå som trailern utan att falla in i det pretentiösa träsk som många andra relationsdramer har en tendens att göra.

”Love Is Strange” har inte fått någon svensk biopremiär men har och kommer att dyka upp på flera amerikanska filmfestivaler under året. 

Felony



En polis är skyldig till ett brott (Joel Edgerton), en annan polis försöker tysta ner brottet (Tom Wilkinson) och en tredje försöker lösa det (Jai Courtney). Samtliga dras in i en kamp om rättvisa och poliskorruption. ”Felony” är en australiensisk thriller som ser ut att bjuda på tunga och aningen kontroversiella ämnen.

Trailern lyckas effektivt introducera de tre karaktärerna, särskilt Edgertons förtvivlade polis och Wilkinsons dominerande och styrande kriminalare. Det sitter aldrig fel med konspirationer och allmänt fiffel på film något som gör ”Felony” intressant i mina ögon.

Filmen har däremot inte fått någon svensk biopremiär och har premiär i sitt hemland i augusti. 

Smanderoon! With a Vengeance



Finland hotas av ett antal bomber. Sprängladdningar placerade i teleskåp runtom i landet som hotar Finlands telekommunikation. Polis och telekommunikationsindustri dras in i en intensiv jakt på de ansvariga.

Handlingen är magisk, trailern är ett mästerverk. Med överdramatisk musik och extrema lågbudgetexplosioner är det en trailer som trots sin amatörmässiga stil är otroligt charmig och medryckande. Grädden på moset är trailerns egen nonsens ord: ”denna vinter kommer en film” och ”detta är en trailer för den filmen” som gör upplevelsen ännu bättre. 

Filmen har smugit sig in i veckans trailertisdag trots att den gjordes tillgänglig redan i januari i år. Den är helt enkelt för bra för att undvikas. Filmen kan du se on demand

| 24 juni 2014 19:00 |