Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

13 oktober 2022 | 09:00

Trailersläpp hos MovieZine för efterlängtade äventyrsfilmen "UFO Sweden"

Nu får vi äntligen en första fartfylld trailer-smygtitt på Crazy Pictures kommande julklapp till hela svenska biofolket i december.
Filmkollektivet Crazy Pictures beskriver själva sitt ambitiösa projekt som "en äventyrsfilm för vuxna", där inspirationen kommer från stora internationella sci-fi-produktioner som "Arkiv X", "Stranger Things" och "Interstellar".
 
En skara titlar som det givetvis kommer att kräva mycket hårt arbete för att leva upp till, men redan med "Den blomstertid nu kommer" bevisade man att det gick att göra väldigt mycket med en förhållandevis blygsam budget.
 
Den här gången är både budgeten och ambitionerna ännu högre. Förhoppningsvis kommer uppföljaren "UFO Sweden" kunna bevisa att Crazy Pictures är ett filmkollektiv som verkligen kan driva på den svenska filmbranschen och flytta fram gränserna för vad som anses vara möjligt inom svenskt filmskapande.
 
Och nu kan du äntligen se den första officiella trailern här hos MovieZine, som åtminstone enligt mig bådar väldigt gott:
 
 
- Vi kommer in i vår berättelse från en ung tjejs perspektiv, en tonårsrebell som åker runt på sin trimmade moped och inte känner sig hemma någonstans sedan hennes pappa försvann spårlöst 8 år tidigare. Men en sen kväll förändras allt - en bil som är identisk med hennes pappas kraschar in genom taket på en lada. Enligt henne själv så råder det ingen tvekan om att det är pappas bil - men ingen vill tro henne, ingen förutom källarlokalsföreningen UFO Sweden, har Olle Tholén (som är en av filmkollektivets originalmedlemmar) tidigare berättat för MovieZine.
 
Inez Dahl Torhaug ("Det som göms i snö") och Jesper Barkselius ("Den blomstertid nu kommer") axlar de två huvudrollerna men vi kommer också att få se skådespelare som Eva Melander och Sara Shirpey i stora roller.
 
Även Oskar Töringe, Håkan Ehn, Isabelle Kyed, Mathias Lithner och Niklas Kvarnbo Jönsson dyker upp framför kameran.
 
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden. Biopremiären är satt till juldagen, den 25 december 2022.
 

Läs också: Ny poster och en exklusiv titt bakom kulisserna av "UFO Sweden"

 
Vad tycker du om den första "UFO Sweden"-trailern? Kommer du ge filmen en chans under julhelgen? Kommentera gärna nedan!
| 13 oktober 2022 09:00 |