Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juni 2022 | 18:00

Ny poster och en exklusiv titt bakom kulisserna av "UFO Sweden"

MovieZine snackar med Crazy Pictures om den svenska storsatsningen och "äventyrsfilmen för vuxna", som nu bara har ett drygt halvår kvar till premiärdagen.
Filmkollektivet Crazy Pictures har ända sedan starten beskrivit sin kommande långfilm "UFO Sweden" som en äventyrsfilm för vuxna, som kommer att hämta inspiration och vibbar från andra produktioner som "Arkiv X", "Stranger Things" och "Interstellar". Något som onekligen även syns i gängets första "teaserposter", som man precis har släppt. 
 
Variety rapporterade nyligen även om att "UFO Sweden" fanns på plats med delar av filmen under festivalen i Cannes - och redan har sålts och är klar för distribution i Tyskland, Spanien och Ungern, utöver den planerade premiären här i Sverige under julhelgen 2022.
 
 
- Vi kommer in i vår berättelse från en ung tjejs perspektiv, en tonårsrebell som åker runt på sin trimmade moped och inte känner sig hemma någonstans sedan hennes pappa försvann spårlöst 8 år tidigare. Men en sen kväll förändras allt - en bil som är identisk med hennes pappas kraschar genom taket på en lada. Enligt henne själv så råder det ingen tvekan om att det är pappas bil - men ingen vill tro henne, ingen förutom källarlokalsföreningen UFO Sweden, har Olle Tholén (som är en av filmkollektivets originalmedlemmar) tidigare berättat för MovieZine.
 
Tholén passar nu även på att svara på några nya snabba frågor om hur man ligger till med produktionen och klippningen just nu:
 
Hur går det med klippningen?
 
- Det går bra med klippningen! Det är en nästan orimligt kreativ process att klippa film, man skapar verkligen filmen ännu en gång. Nu har vi klippt i snart 6 månader och planen är att ha en helt klar film i sommar för att sedan ägna hösten åt musik, effekter och ljudarbete.
 
Finns det några småscener kvar att spela in, eller är ni helt klara där?
 
- Vi filmar lite kompletteringar nästan varje vecka. Allt ifrån någon bild som saknas till nya repliker och tillägg till scener. 
 
Är det en längtan efter julhelgen eller en mindre skräck över att vi redan börjar närma oss midsommarafton?
 
- Det är nog både och, hehe. Men mest längtar vi såklart. Känslan är att vi är något riktigt bra på spåren.
 

Häng med in bakom kulisserna:

 
Victor Danell från Crazy Pictures, under en av "UFO Sweden"-inspelningens sista dagar. Foto Jonatan Blomberg
 
Tidigare under året besökte MovieZine inspelningarna (som nu är avslutade) av en nyckelscen i "UFO Sweden", där filmens två största karaktärer går igenom en särskilt svår prövning i filmen. En scen vi garanterat kommer att täcka ännu mer efter filmens premiär, när det går att prata mer fritt om den specifika scenen i fråga. I nuläget är allt vi törs avslöja att man mellan tagningarna pumpade med en stor rökmaskin och en massa fläktar, för att få till den rätta stämningen när scenen mellan Inez Dahl Torhaugs och Jesper Barkselius karaktärer kämpade på i filmen.
 
Som ni även kan se på bilderna (här nedan) har båda karaktärerna hunnit bli lite kantstötta inför den här specifika tagningen, med ett och annat blodigt sår i ansiktet. Så oavsett vad vi faktiskt kommer att få se under filmens gång... och vem, vad eller vilka våra karaktärer sedan stöter på, så kommer det åtminstone inte att gå helt lugnt till. Ett faktum som både lär tilltala många av filmkollektivets redan befintliga fans men även andra svenska tittare i stort, som bara vill se fler ambitiösa filmsatsningar här i Sverige.
 
 
Inez Dahl Torhaug skymtas här leendes genom röken innan det är dags att inta sin position i inspelningsområdet bakom henne, som byggts upp inuti Crazy Pictures stora lokaler i Norrköping.
 
Large 3e9a86cdffae03328d2e50ddde8ba8c1 img 2041
 
Jesper Barkselius håller ställningarna mellan tagningarna - och blir påmind om att glasögonen måste på igen när kameran börjar rulla.
 
Inez Dahl Torhaug.
 
Vid sidan om Inez och Jesper så kommer vi även att få se skådespelare som Eva Melander och Sara Shirpey i stora roller. Även Oskar Töringe, Håkan Ehn, Isabelle Kyed, Mathias Lithner och Niklas Kvarnbo Jönsson dyker upp framför kameran.
 
"UFO Sweden" produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden. Biopremiären är satt till juldagen, den 25 december 2022.
 

Läs också: Gåshudsnivå på första teaserklippet från storsatsningen "UFO Sweden"

 
Ser du fram emot premiären av "UFO Sweden"? Vad tyckte du om den nya postern? Kommentera gärna nedan! 
| 10 juni 2022 18:00 |